Kongelige besøk

Oppdatert 05.01.2024

Kongefamilien gjør en rekke offisielle reiser og besøk både i Norge og i utlandet. Statsforvalteren har i oppgave å forberede, gjennomføre og evaluere kongelige besøk i samråd med Det kongelige hoff. Ansvaret vårt gjelder kongelige reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

En viktig del av oppgaven vår er å legge til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kommer på besøk eller deltar på arrangement. I samråd med hoffet utarbeider vi et medieopplegg for journalister og fotografer. Journalister og redaksjoner som ønsker å dekke det kongelige besøket, må søke om akkreditering. Akkreditering skjer som regel via et digitalt skjema på Statsforvalterens nettsider. Akkrediterte journalister og fotografer får tilgang til egne presseområder.

Noen ganger er det av plassomsyn nødvendig å bruke pressepool eller fotopool. Det vil si at noen få av de akkrediterte får være til stede mot at de deler materialet sitt med andre akkrediterte journalister og redaksjoner. Når vi bruker pool, følger vi Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjoner

Arrangører som ønsker å invitere medlemmer av kongefamilien, blir bedt om å sende invitasjonen til Statsforvalteren i det aktuelle fylket. Dette gjelder arrangement utenfor Oslo. Statsforvalteren bringer invitasjonen videre til hoffet, som saksbehandler invitasjonen. 

Vis mer


Publisert 22.11.2023

H.K.H Kronprins Haakon deler ut pris til Storhamar videregående skole

Storhamar videregående skole er tildelt Dronning Sonjas skolepris for 2023. Den 30. november kommer H.K.H Kronprins Haakon for å overrekke prisen og få høre mer om hvordan skolen jobber med inkludering og likeverd.

 


Publisert 04.09.2023

H.M. Kongen besøker Fåvang

H.M. Kongen besøker de flomrammede områdene i Ringebu torsdag 7. september kl.18.00. 


Publisert 11.08.2023

H.K.H. Kronprinsen besøker flomframmede områder i Innlandet og Viken

Kronprins Haakon besøker de flomrammede områdene i Hole, Ringerike og Søndre Land lørdag 12. august.


Publisert 24.05.2023

H.K.H Kronprinsessen besøker Lillehammer under Litteraturfestivalen

H.K.H Kronprinsesse Mette Marit kommer fredag på besøk til Nordre Ål skole og Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. 


Publisert 16.01.2023

H.M. Kong Harald deltar når biskop Bonden vigsles

H.M. Kong Harald vil delta i gudstjenesten der Ole Kristian Bonden vigsles til biskop i Hamar bispedømme. Vigslingen skjer i Hamar domkirke 29. januar.


Publisert 20.04.2022

Dronningen åpner Annos nye bevaringssenter

Hennes Majestet Dronningen er til stede ved åpningen av Anno bevaringssenter i Elverum torsdag 28. april. 


Publisert 12.01.2022

Kronprinsen og Prinsessen besøker Para-VM i snøsport på Lillehammer og i Hafjell

De kongelige gjestene kommer til Birkebeineren og Hafjell - og skal oppleve det første samlede para-VM i snøsport. En rekke engasjerte aktører, utøvere og frivillige er klare for besøk.


Publisert 21.02.2020

Kong Harald fyller 83 år i dag

Vi gratulerer med dagen !


Publisert 16.08.2019

Presseakkreditering til Kronprinsparets fylkestur i Oppland 17. – 19. september

Media som ønsker å dekke deler av eller hele Kronprinsparets fylkestur i de seks kommunene i Nord-Gudbrandsdal i Oppland, bes gi beskjed om dette før mandag 9. september.


Publisert 20.03.2019

Prinsesse Märtha Louise deltar på Ridderrennet 2019

Prinsesse Märtha Louise deltar i Ridderrennet på Beiotstølen lørdag 30. mars. Ridderrennet arrangeres for 56. gang og er avslutningsarrangementet på Ridderuka som er verdens største i sitt slag.