Kronprinsen og Prinsessen besøker Para-VM i snøsport på Lillehammer og i Hafjell

De kongelige gjestene kommer til Birkebeineren og Hafjell - og skal oppleve det første samlede para-VM i snøsport. En rekke engasjerte aktører, utøvere og frivillige er klare for besøk.

Publisert 12.01.2022

HKH Kronprins Haakon og Prinsesse Märtha Louise besøker torsdag den 13. januar VM i snøsport for parautøvere. Arrangementet holdes på Lillehammer og Hafjell, og samler for første gang verdens beste innen alpint, langrenn, skiskyting og snowboard til et felles verdensmesterskap.

Kronprinsen og Prinsessen ankommer Birkebeiner skistadion kl 10.00, og blir tatt imot av statsforvalter Knut Storberget, ordfører Ingunn Trosholmen, politimester Johan Brekke, arrangør og skipresident Erik Røste, og idrettspresident Berit Kjøll. Etter å ha fulgt øvelsene her og deltatt i medaljeutdeling, drar følget videre til Hafjell og øvelser og premieutdeling, samtaler med utøvere og frivillige der.   

Norge har arrangert de Paralympiske vinterleker to ganger, på Geilo i 1980 og på Lillehammer i 1994 rett i etterkant av De olympiske leker. I 1994 ble Norge mestvinnende nasjon med 29 paralympiske gullmedaljer. Totalt har Norge tatt hele 640 medaljer i Paralympics (per 2021). 

VM er tildelt Norge av Den internasjonale paralympiske komiteen (IPC), og er det største idrettsarrangementet i Norge for parautøvere siden Paralympics i 1994. Budsjettet er på omlag 32 millioner kroner. Norges Skiforbund har prosjektansvaret for mesterskapet, og samarbeider tett med en rekke organisasjoner og selskaper.