Økologisk veksthusproduksjon i bakken

Nydelig fingermat: økologiske cherrytomater fra Rennesøy med økologisk Festost fra Haugaland meieri. Foto: Annabell Pfluger

NIBIO Særheim har kartlagt de største utfordringene ved å dyrke i bakken i veksthus. Langsiktig planlegging med tanke på næringsbalanse, jordhelse og mikroliv i jorda er viktig fremover.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.03.2022
Nytt regelverk for økologisk landbruk blir fra 2022 gjeldende, og ett av de nye kravene er dyrking av veksthusgrønnsaker i bakken. Den vanlige praksisen i Norge blant større produsenter per i dag er å dyrke i torvsekker, mens noen småskala produsenter dyrker i bakken.

NIBIO Særheim har avsluttet forprosjektet og skal nå i gang med hovedprosjektet som innebærer uttesting av dyrking i økologisk jord innblandet ulike typer jordforbedring. Plantevekst, avlingsmengde og fruktvekt samt opptak og avrenning av næringsstoffer skal bli registrert. 


Både for- og hovedprosjektet har fått støtte fra Landbruksdirektoratet gjennom ordningen utviklingstiltak innen økologisk landbruk.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.