Flere økologiske gårder enn noen gang i Rogaland

Økologiske bær fra Klepp. Foto: Annabell Pfluger

Det er i dag 50 prosent flere gårder med godkjenning for økologisk produksjon enn for 5 år siden!

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.04.2021

Antall gårder som er godkjent for produksjon av økologisk mat har gått opp fra 44 i 2015 til 67 i 2021 i Rogaland, det er en økning på 52 prosent. Noen av gårdene er fremdeles under omlegging som betyr at produktene først om ett til tre år kan selges med stempel «økologisk» på. 

Flere og flere selger direkte til forbrukere. En hyppig brukt plattform er facebook med ulike grupper for salg fra produsent til forbruker som Reko-ringer. Antall økologisk godkjente foredlingelokaler har også økt, og utvalget av pølser, ost, syltetøy og annen økologisk lokalmat fra Rogaland er større en før.

Antall andelslandbruk har i samme tidsrom økt fra to til syv i fylket. Ikke alle andelslandbruk søker om godkjenning for økologisk produksjon, felles er likevel at det ikke brukes kjemisk-syntetiske sprøytemidler.

"Det er ingen hemmlighet at økologisk landbruk er på et lavt nivå i Rogaland" - sier Anita Middelthon, styreleder i Økologisk Rogaland, "men det går den rette veien, og det er veldig gledelig." For å gjøre det enklere for forbukeren å finne frem til økologiske produkter utgir Økologisk Rogaland et hefte om salgs-og serveringssteder for økologisk mat som du finner i menyen til høyre.

Kilde: Debio sin database over godkjente virksomheter.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.