Vant pris for marmelade laget av snåle grønnsaker

Tomat er en av ingrediensene som ungdsombedriften "Godt i glass" bruker i sine marmelader Foto: Eli M. Serigstad

Ungdomsbedriften Godt i glass fra Karmsund videregående skole har vunnet Jord-fjord-bord prisen for marmelade av frukt og grønnsaker som ellers ville bli kastet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.05.2022

I 2020 kastet nordmenn omtrent 86 kg spiselig mat per person. Ungdomsbedriften Godt i glass har som målsetting å redusere matsvinn og å skape innovative produkter og smaker av råvarene. Det brukes både tomat, løk, chili, eple, gulrot og gresskar i oppskriftene.

Jord-fjord-bord prisen er en av prisene som blir utdelt under NM og er for ungdomsbedrifter i Naturbruk og Restaurant- og matfag. Juryen vurderer deltagerne etter blant annet hvor nyskapende produkter er, behov og potensial for verdiskaping, bærekraft sammenlignet med andre varer i markedet. 11 ungdomsbedrifter deltok i denne omgangen.

Her kan du lese mer om vinnerne fra NM i ungdomsbedrift 2020.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.