Prisdryss i kjølvannet av Gladmat

Topp Sopp vant pris for sin sirkulære tenking. Foto: Annabell Pfluger

Matkulturprisen gikk til Bellies, en restaurant med kun vegansk mat på menyen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.07.2022

Daglig leder Øystein Lunde Ohna og kjøkkensjef Tony Martin i restaurant Bellies tok imot den gjeve Matkulturprisen som ble delt ut av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland og Norske kokkers landsforening. Prisen er en heder til matprodusenter eller restaurant som, mer enn andre, har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i Rogaland. I begrunnelsen sto det: «Med en stor kreativitet og et rendyrket konsept i tiden, klarer de å løfte opp moderne trender, med bærekraftige valg i forhold til en klimavennlig retning, mot gode mål og mindre avtrykk.

Maten er sesongbasert, og menyen tilpasses sesong. Restauranten har også et sterkt og godt team med seg, både på mat- og vinsiden.»


Flere priser ble delt ut i seks kategorier. Disse stakk av med seieren:

  • Årets Gladmat rett: Spiseriet
  • Årest Gladmat opplevelse: Deja Vu og duoen Siddis Gelato og meksikanske Casa Salsitas
  • Årets stand: Hjelmeland Naturlegvis
  • Årest nyskapning: Fisketorget
  • Årets lokalmatprodukt: Matjes
  • Årets mest sirkulære utstiller: Topp Sopp

Juryen har vært enige om at nivået er veldig høyt og det var mange sterke kandidater for alle kategorier. Medlemmer i juryen er Maggi Gausel, Elin Rusnes Kvingedal, Kristian Ebbesen Fjelde, Gulmira Ahmedova og leder Olav Birkeland.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.