Ost fra Stavanger Ysteri til topps i Norgesmesterskap

Lise Brunborg demonstrerer ysting steg for steg.

Konrad heter den nye kjendisen som stakk av med seieren i Norgesmesterskap i ost.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 26.10.2021

Stavanger Ysteri holder til i Østre Bydelen. Daglig leder Lise Brunborg har helt siden starten i 2015 satset på tett samarbeid med melkeprodusenten Kolbjørn Anda på Leikvoll gård på Randerberg. Anda produserer økologisk melk, og leverer den flere ganger i uka til Stavanger. Her tryller Brunborg og hennes ansatte frem ulike typer ost, upasteuriserte og økologiske. 

Konrad er en halvfast rødkittost som blir vasket med øl og modnet i seks uker i ysteriets modningskjeller. Osten er oppkallet etter ølet "Konrads Stout", brygget av Stavangerbryggeriet Lervig. 

Du får kjøpt osten lokalt i Stavanger og i noen delikatessbutikker rundt om i landet. Noen restauranter har den som fast innslag på menyen. Les mer om Stavanger Ysteri sine produkter og utsalgssteder.

Blant topp 10 vinnerne kom Jærosten Jemima fra Voll Ysteri på Klepp. Bak "topp 10" deles det ut gull, sølv og bronse-medaljer. "Rabben" fra Ryfylke gardsysteri og "Jærsk Bedaost" fra Ystepikene i Hå kommune stakk av med hver sin gullmedalje samt flere sølv- og brondsemedaljer til ysteriene i Rogaland. Se hele listen over vinnerne.  

 

Norgesmesterskapet arrangeres av Norsk Gardsost med støtte fra Innovasjon Norge, Tine og Coop.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.