Landbruksforvaltning

Her blir det lagt ut informasjon som er retta mot kommunal landbruksforvaltning.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 13.11.2020

Nyttige webinar om konsesjons- og jordlov

Fylkesmannen har gjennomført to webinar om aktuelle delar av konsesjonslov og jordlov, og også tilhøve til plan- og bygningslova. Dette er sentrale lovreglar for framtidig arealbruk og verdiskaping i landbruket, mellom anna for å nå målet om ei effektiv og lønsam utnytting av garden sine ressursar.


Publisert 07.10.2020

Ny tilsett hjå landbruksavdelinga

Helene Medhus Skedsmo er tilsett som seniorrådgjevar innan samfunnsplanlegging og arealforvaltning i 100 % stilling på landbruksavdelinga frå 1. oktober.


Publisert 06.10.2020

Ny tilsett hjå landbruksavdelinga

Malene Hassel Sørensen er tilsett som rådgivar hjå landbruksavdelinga, og skal ha eitt års vikariat i plangruppa.


Publisert 25.09.2020

Oppdatert kompetanseplan for kommunal landbruksforvaltning

Komptetanseplan for hausten 2020 er oppdatert. Her er oversikt over kva slags kurs, møte og samlingar Fylkesmannen tilbyr kommunal landbruksforvaltning. 


Publisert 28.05.2020

Ny rettleiar om spreidd utbygging i LNFR-område

Kommunal- og Moderniseringsdepartementet (KMD) har laga ein ny rettleiar om spreidd utbygging, med mål om betre styring av byggetiltak i landbruks-, natur-, frilufts- og reindriftsområde (LNFR-område).


Publisert 13.05.2020

Klimakur 2030 – landbruk ein del av løysinga

Vi må klare å nå måla om kutt i utslepp av klimagassar og framleis ha eit aktivt landbruk i matfylket Rogaland, det kjem fram av vår uttale til Klimakur 2030. Vi legg særleg vekt på tiltak som vil vidareutvikle berekraftig landbruk utan å svekke sjølvforsyningsgraden.


Publisert 29.04.2020

Kva nå når Wenche Knudsen sluttar?

Vi går mot eit tidskille her på Landbruksavdelinga. Vår alltid blide Wenche trer inn i pensjonslivet frå 1. mai, og blir ikkje lenger å sjå på kontoret. Etter 49 år har hu blitt ein bauta i landbruksforvaltinga, og har vore med på ei utroleg tidsreise frå skrivemaskin utan rettetast der menn hadde kvinnelege sekretærar, til vår digitale nåtid der sjefen koker kaffi. Vi takkar for fine år og ønskjer Wenche alt godt som pensjonist.


Publisert 24.03.2020

Hjelp til gode vurderingar etter naturmangfaldlova

Kommunane tek mange avgjerder som påverkar naturmangfaldet. Til hjelp i saksbehandlinga har Miljødirektoratet utvikla nettkurs. Kursa er gratis og tek ca 1,5 time å gjennomføre.


Publisert 02.01.2020

Store verdiar i utmarka!

Rapporten «Arealregnskap for utmark - Arealstatistikk for Rogaland» frå desember 2019 gir oss mykje god kunnskap om utmarksressursane i Rogaland. 


Publisert 04.12.2019

Kurs og arrangement 2020

Her finn du ein samla oversikt over samlingar, kurs og foredrag som Fylkesmannen i Rogaland arrangerer for landbruksforvaltinga i kommunane i 2020.