Publisert 20.03.2020 av Administrator

Avslår søknad om søndagsåpne butikker

Fylkesmannen i Nordland avslår søknad fra Rema 1000 om midlertidig dispensasjon til å holde butikkene i fylket åpent på søn- og helligdager. Kun dagligvarebutikker under hundre kvadratmeter, såkalte «Brustadbuer» kan holde åpent som før.


Publisert 19.03.2020

Personer med utviklingshemming og koronavirus

NAKU (Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming) har publisert informasjon om koronavirus og tjenster til personer med utviklingshemming.


Publisert 18.03.2020

Reindrift og koronavirus (Covid-19)

Regjeringen kom tirsdag 17. mars med en avklaring om reindriftas utfordringer i forbindelse med koronavirus (Covid-19) og restriksjonene epidemien medfører.


Publisert 16.03.2020

Følg med på Utdanningsdirektoratets nettsider om corona

Skoleeiere og skoleledere oppfordres til å følge med på Utdanningsdirektoratets nettsider om corona for å følge med på de siste rådene for barnehager og skoler.


Publisert 16.03.2020

Utsatt frist for tros- og livssynssamfunn til å sende inn årsmelding og regnskap for 2019

Fast frist for å sende inn årsmelding og regnskap er normalt 10. april. Denne fristen er nå utsatt.


Publisert 16.03.2020

Hvordan ivareta personer med rus- og psykiske lidelser under koronaepidemien

Personer med alvorlig psykisk lidelse og ruslidelse regnes som høyrisikogrupper med tanke på smitte på grunn av egen tilstand. De kan også utgjøre en økt fare for å smitte andre.


Publisert 13.03.2020 av Administrator

Ber folk om å holde seg hjemme

Fylkesmannen i Nordland oppfordrer folk om å ikke dra ut av sin hjemkommune til hytta, campingvogna eller bobilen under koronautbruddet. Oppfordringen gjelder alle, enten de er i karantene eller ikke. - Hensikten er å unngå økt belastning på en allerede sprengt helsetjeneste ute i kommunene, og ikke minst begrense smitte ved at mange mennesker er i bevegelse, sier fylkesmann Tom Cato Karlsen.


Publisert 12.03.2020 av Administrator

Fylkesmannen i Nordland innfører strakstiltak for ansatte

På grunn av utviklingen av koronautbruddet innfører Fylkesmannen i Nordland en rekke strakstiltak for sine ansatte. - Vi har fortsatt få smittetilfeller i Nordland. Dette er grep vi gjør for å hindre smitte. Nå må vi alle bidra alt vi kan for å hindre spredning av koronasmitten, sier fylkesmann Tom Cato Karlsen.


Publisert 11.03.2020

Koronaviruset: Fylkesmannen har satt krisestab

På grunn av situasjonen med koronaviruset har Fylkesmannen i Nordland satt krisestab.


Koronaviruset

Her finner du lenker til oppdatert informasjon på de nasjonale temasidene til regjeringen.no, FHI.no, helsedirektoratet.no og Helsenorge.no for siste nytt om koronasituasjonen.