Publisert 21.07.2020

Tilskudd NAV - sosiale tjenester

Midlertidig tilskudd til de sosiale tjenestene i NAV-kontoret for å håndtere konsekvenser av Covid-19.


Publisert 16.07.2020 av Administrator

Ny veiledning for tilsyn med serveringssteder

Helsedirektoratet har bedt kommunene om å styrke tilsynet med serverings- og restaurantbransjen for å sikre en smittevernfaglig forsvarlig drift. Egen veiledning om tilsynsansvaret er sendt ut til alle kommunene.


Publisert 16.07.2020 av Administrator

Gir tilskudd til aktivitetstiltak for sårbare eldre

Ensomhet, stengte møteplasser, mangel på aktiviteter og sosialt felleskap har rammet mange eldre under koronapandemien. Nå er det mulig å søke om tilskudd til aktivitetstiltak for eldre som bor hjemme, i omsorgsbolig eller på sykehjem.


Publisert 09.07.2020 av Administrator

Ber kommunene sørge for god informasjon til turistene

For å hjelpe kommunene med å få ut informasjon til turistene og andre innreisende, har Helsedirektoratet laget informasjonsmateriell på flere språk som kan trykkes opp og deles ut.


Publisert 06.07.2020 av Administrator

Kommunene må avgi ukentlig smitterapport

Helsedirektoratet ber kommunene sende inn ukentlig rapport i sommer om smittetall, testing, isolering, smittesporing og karantene.


Publisert 03.06.2020

Tiltak i kommunesektoren for å ta Norge ut av krisen

Regjeringen trapper opp innsatsen for å få fart på norsk økonomi etter koronakrisen. – I den nye tiltakspakken foreslår regjeringen å bevilge 5,7 milliarder kroner til tiltak i kommunesektoren. Disse pengene kommer på toppen av de 10,8 milliarder kronene kommunesektoren allerede har fått som følge av koronakrisen, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).


Publisert 28.05.2020

Ekstra skjønnsmidler i forbindelse med utbruddet av Covid-19

Nordland har fått økt skjønnsrammen med omlag 17,9 milioner kroner. Dette er midler som skal brukes til å dekke merutgifter som kommunene har hatt i forbindelse med utbruddet av Covid-19.


Publisert 13.05.2020

Sammen om å forebygge

Nordland politidistrikt har sendt brev til alle barne- og ungdomsskoler i fylket med tips til hvordan lærere kan samtale med barn de er bekymret for om har det greit med tanke på vold og overgrep.


Publisert 08.05.2020 av Administrator

Alle elever tilbake i skolen fra 11. mai

Fra mandag 11. mai åpner alle grunnskolene igjen. – Vi føler oss trygge på at skolene i Nordland er klare for å gjenåpne, selv om noen skoler vil trenge litt mer tid til å komme i gang på nytt. Alle elevene skal være tilbake på skolen innen 15. mai, sier utdanningsdirektør Guri A. Iversen.


Publisert 08.05.2020

Regler for veterinærtjenester ved utbrudd av koronavirus

Landbruksdirektoratet har sendt ut informasjon om regler som gjelder ved utbrudd av koronavirus. 


Publisert 08.05.2020

Regjeringens plan og justering av koronatiltak

Regjeringen la 7. mai fram planen for videre håndtering av covid-19 og en tidsplan for nedbygging av de mest inngripende tiltakene. I løpet av neste uke skal alle grunnskoler og videregående skoler åpne for alle trinn.


Publisert 04.05.2020

Nordland får 42,6 millioner i kompensasjon for bortfall av foreldrebetaling i barnehage og SFO

Kommunene og de private barnehagene mistet inntekt fra foreldrebetaling i perioden barnehager og skolefritidsordninger var stengt på grunn av utbruddet av koronaviruset.
– Staten kompenserer kommunene for inntektsbortfallet og utbetaler én milliard kroner i økt rammetilskudd, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).


Publisert 30.04.2020

Kommunene i Nordland går bort fra lokale karanteneregler

Nå gjelder nasjonale bestemmelser i nesten hele fylket.


Publisert 24.04.2020 av Administrator

- Bruk skoleveilederen aktivt og følg grunnprinsippene for smittevern nøye

- Nå er det viktig at barn får komme tilbake på skolen og gjenoppta sin normale hverdag, sa utdanningsdirektør Guri A. Iversen hos Fylkesmannen i Nordland under møtet med skoleeiere og skoleledere fredag.


Publisert 22.04.2020

Samlet informasjon om regelverk og anbefalinger

Rundskriv I-5/2020 samler alle forskrifter med hjemmel i smittevernlova, og kommunenes lokale forskrifter med hjemmel i samme lov. I tillegg er Helsedirektoratets anbefalinger og råd for å handtere koronasituasjonen samlet i rundskrivet.


Publisert 22.04.2020

Råd om fritidsreiser innenlands

Det er fortsatt et godt smittevernråd å redusere fritidsreiser for å unngå risiko for smittespredning mellom steder, råder Folkehelseinstituttet. Reiser til hytta utgjør imidlertid mindre fare for smittespredning fordi man stort sett er der sammen med familie eller venner man allerede er i kontakt med hjemme.


Publisert 20.04.2020 av Administrator

Veileder om smittevern for skoler og SFO

27. april starter gjenåpningen av skolene. Den nye nasjonale veilederen om smittevern på barnetrinnet (1.-7.trinn) gir råd og føringer for hvilke tiltak skolene må sette i verk før åpningen og under drift.


Publisert 20.04.2020

Hytteforbudet er opphevet

Fra 20. april er det ikke lenger straffbart å overnatte på hytta, men Folkehelseinstituttet anbefaler fortsatt å unngå fritidsreiser.


Publisert 20.04.2020

243 millioner kroner til Nordland som følge av virusutbruddet

Utbruddet av koronaviruset påvirker kommunenes evne til å levere gode tjenester til innbyggerne sine, og fører til økte utgifter og mindre inntekter. – Staten skal stille opp for kommunene i denne krevende situasjonen. Derfor får kommunene i Nordland og fylkeskommunen nå overført 243 millioner kroner, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).


Publisert 17.04.2020

Nord universitet inviterer til digitalt beredskapsseminar: Koronakrisen

Skjønte vi hva som traff oss – og hvordan har vi håndtert krisen så langt?

  • Hvilke erfaringer har ulike sektorer og hvordan kan vi samarbeide enda bedre på tvers?
  • Hvordan kan teknologi hjelpe oss i akuttsituasjoner, og vil måten vi løser oppgaver i fremtiden endres?
  • Åpner dagens situasjon for nye kriser vi ikke har forutsett?