Storslått markering på Fokstumyra

Fullt telt under feiringen av Fokstumyra og 100 år med vern i Norge.
Fullt telt under feiringen av Fokstumyra og 100 år med vern i Norge. Foto: Benedicte Kvalsund.

Rundt 250 personer deltok på feiringen av 100 år med naturvern på Fokstumyra. Kronprinsen deltok også og understreket viktigheten av å ta vare på naturen for naturens del, og for vår egen del.

Publisert 22.08.2023

Taler, musikk, dans, barnas fotoutstilling, tur på plankestien og naturveiledning var noe av det publikum kunne oppleve under markeringen. Det ble en flott feiring i strålende sol både utendørs og innendørs i telt. Det er Statsforvalteren i Innlandet og Miljødirektoratet som arrangeret feiringen.

Myra er viktig

Ekstremværet «Hans» viser oss tydelig hvorfor vi både må ta vare på og restaurere myrer og våtmarker når klimaet endres. I myra finnes torvmose som kan lagre opp til 20 ganger sin egen vekt i vann. Dette gjør at myra kan bidra til å bremse flomtopper og beskytte oss når ekstremvær rammer.

Her kan du lese mer om viktigheten av myra.

Bilder fra markeringen

Publikum under feiringen av Fokstumyra og 100 år med vern i Norge.
Statsforvalteren i Innlandet og Miljødirektoratet var arrangør av feiringen på Fokstumyra. Foto: Foto Kristina Skamsar.
Folk går på en plankesti i myra på Fokstugu.
Mange tok seg en tur på plankestien og kom tett på livet i myra. Foto: Kristina Skamsar.
Ordfører Astrid Skomakerstuen og statsforvalter Knut Storberget tok seg en kaffekopp i sola som skinte under hele arrangementet.
Ordfører Astrid Skomakerstuen og statsforvalter Knut Storberget tok seg en kaffekopp i sola som skinte under hele arrangementet. Foto: Kristina Skamsar.
Kronprinsen og prosjektleder for jubileet Marie Louise hos Statsforvalteren i Innlandet  tok en tur innom Dokkadeltaet våtmarkssenter sin stand.
Kronprinsen og prosjektleder for jubileet Marie Louise hos Statsforvalteren i Innlandet tok en tur innom Dokkadeltaet våtmarkssenter. Foto: Kristina Skamsar.
Barneskolen på Dovre holdt fotoutstilling og barna  på 5. og 6. trinn fortalte kronprinsen om bildene de hadde tatt.
Barneskolen på Dovre holdt fotoutstilling og barna på 5. og 6. trinn fortalte kronprinsen om bildene de hadde tatt. Foto: Kristina Skamsar.
Rullesteinen utkikkspunkt som offisielt ble åpnet av ordfører Astrid Skomakerstuen i Dovre kommune.
Anbefaler alle å ta turen til Rullesteinen utkikkspunkt som offisielt ble åpnet av ordfører Astrid Skomakerstuen i Dovre kommune. Foto: Kristina Skamsar.