Alle grenseovergangene åpnes 6. oktober

Eksempel på skilting på fylkesvei inn mot Kongsvinger
Eksempel på skilting på fylkesvei inn mot Kongsvinger

Regjeringen har besluttet å åpne alle grenseoverganger til Norge fra midnatt, natt til onsdag 6. oktober. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 05.10.2021

Reisende med testplikt skal som hovedregel fortsatt teste seg på grensen. Er det ikke en teststasjon på grensen eller teststasjonen ikke er åpen, må man teste seg med antigen hurtigtest på en offentlig teststasjon så raskt som mulig, og senest innen 24 timer etter ankomst. Endringen trer i kraft midnatt, natt til onsdag 6. oktober.

Dersom du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene, og kan dokumentere det med et gyldig koronasertifikat, vil du kunne reise fritt inn i Norge uavhengig av hvilket land du kommer reisende fra. Du slipper reisekarantene, test før ankomst, test på grensen og krav til å registrere deg ved innreise.

Personer som ikke har et godkjent digitalt koronasertifikat, er i utgangspunktet testpliktige dersom de kommer fra land eller områder med karanteneplikt.

Alle som kommer inn i landet blir møtt av et skilt som ber de om å gå inn på Helsenorge.no. De som trenger å teste seg må gå inn på hjemmesiden i den kommunen de skal teste seg og se hvor testingen foregår.