Søk klimasatsmidler nå!

Søknadsfrist:
15. september 2022
Målgruppe:
Kommuner og fylkeskommuner
Ansvarleg:
Miljødirektoratet

Klimasats er en ordning for kommuner og fylkeskommuner som vil kutte utslipp av klimagasser og bidra til omstilling av lavutslippssamfunnet. Flere typer tiltak har fått forlenga søknadsfrist til 15. september.

Publisert 23.08.2022

Tilskuddsordningen skal fremme klimatiltak i kommuner og fylkeskommuner. Ordningen skal bidra til at kommunen integrerer klimahensyn i sine aktiviteter. Dette skjer ved at prosjekter som bidrar til reduksjon i utslipp av klimagasser og omstilling til lavutslippssamfunnet får tilskudd. Videre skal ordningen bidra til at kommunen styrker rollen som samfunnsutvikler og pådriver. På den måten kan kommunen legge til rette for samarbeid på klimaområdet mellom ulike aktører.

Det var søknadsfrist 15. februar i år, men det er flere typer tiltak som har forlenget søknadsfrist til 15. september, og disse er:

  • Tidlig kartlegging av klimatiltak i bygg og anlegg
  • Merkostnader for klimavennlige bygg og anlegg
  • Merkostnader for maskiner og kjøretøy
  • Merkostnader ved alle andre klimavennlige anskaffelser og innkjøp

Med merkostnad mener de prisforskjellen mellom sammenliknbare produkter eller tjenester, der det klimavennlige alternativet er dyrere. For eksempel prisforskjellen mellom en ny elektrisk maskin, og en ny, sammenliknbar dieseldrevet maskin.

I tillegg til kommuner og fylkeskommuner kan foretak organisert etter kommuneloven kapittel 9 også søke.

Les mer om ordningen og det elektroniske søknadssenteret her.

Søknadsfrist:
15. september 2022
Målgruppe:
Kommuner og fylkeskommuner
Ansvarleg:
Miljødirektoratet