Webinar om arealnøytralitet – Hva er det, hvorfor bli det og erfaringer om hvordan det fungerer i praksis

Endring av arealer og nedbygging av norsk natur har sterk negativ påvirkning for både klima- og naturkrisen. En av flere mulige løsninger på denne utfordringen er arealnøytralitet. Stadig flere kommuner i Norge har vedtatt at de skal være arealnøytrale. Vi ønsker å gi kommunene i Rogaland, og andre interesserte, en innføring i hva arealnøytralitet er, hvorfor det kan være løsningen på klima- og naturkrisene vi befinner oss i, og hvilke erfaringer kommunen i Norge som har vært arealnøytrale lengst har gjort seg. Vi setter som vanlig av rikelig med tid til slutt for spørsmål. 

Publisert 27.02.2024

Torsdag 07. mars inviterer Statsforvalteren i Rogaland og Rogaland fylkeskommune til årets andre webinar i rekken av webinarer som vi arrangerer med tema klima og naturmiljø. 

Webinaret har tema arealnøytralitet og vi vil gå gjennom hva begrepet betyr, hvorfor det kan være en del av løsningen på klima- og naturkrisen og hvilke erfaringer som er gjort blant kommunene som har kommet lengst. Har vedtakene utgjort reelle forskjeller? Hvordan balanseres forholdet til bolig- og næringsutbygging?

For å svare på alle disse spørsmålene har vi fått tak i dyktige foredragsholdere fra Stavanger kommune, Statsforvalteren i Rogaland og Nordre Follo kommune.

Program

  • Hva er arealnøytralitet, og hvordan jobber Stavanger kommune seg frem til å bli arealnøytrale? v/ Felicitas Heimann, Stavanger kommune.

 

  • Hvorfor bli arealnøytrale og hvilke effekter kan det gi for naturen? v/ Einar eller Cathrine, Statsforvalteren i Rogaland

 

  • Hvilke erfaringer har arealnøytrale Nordre Follo kommune gjort seg, og hvordan fungerer arealnøytralitet i lokaldemokratiet i praksis? v/ Ane Tingstad Grav og Hanna Utseth, Nordre Follo kommune

 

  • Arealnøytralitet i et næringsperspektiv v/ Kjetil Bergsvåg 

 

Praktisk informasjon

Påmelding: Du melder deg på ved å trykke her eller ved å lime inn denne direktelenken: https://events.teams.microsoft.com/event/5bab7df9-bc0c-40e6-91c7-1ffb237eda2e@8a6fa58e-5153-4bfa-9a8b-573d985a4186

Arrangementet foregår på Teams i webinarform og har en varighet på rundt en og en halv time. Det blir satt av rikelig med tid til spørsmål til slutt.

Det er gratis å delta, men vi vil gjerne at du registrerer deg. Dette sikrer også at du mottar opptak av webinaret. Derfor, meld deg på selv om du ikke har anledning til å delta under direktesendingen.

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.