Gladmat 2025 - Norges største matfestival

Logo Gladmat

Onsdag 25. juni er det igjen duket for Norges største (og kjekkeste) matfestival. Festivalen er som alltid full av aktiviteter og tilbud i gastronomiens ånd. 

Publisert 12.06.2025

Gladmaten setter, tradisjonen tro, Stavanger og Rogaland på hodet i et herlig kaos 4 dager til ende. Vi tok en prat med festivalens nye daglige leder og festivalsjefen for å sjekke tempen før det braker løs om snaue to uker. Stine Lillesund har tatt over stafettpinnen fra Maren Skjelde og i følge Stine blir årets festival større enn noen gang, men samtidig mer plass til besøkende.

Store forventninger til årets festival, større og bedre

Som et resultat av rekordpåmelding og en forventning om minst like mange besøkende som tidligere år, utvides festivalen sitt område og omfatter nå Domkirkeplassen, Pedersgata og hele Vågen. I tillegg legges det i år ekstra vekt på flere sosiale soner og mer plass til å sette seg ned og virkelig nyte festivalen - og alle de deilige Gladmatrettene, sier hun. 

Vi kan bekrefte at festivalen er og blir en suksess for både aktørene og arrangørene. Aktørene kommer tilbake fordi de ser både kommersielle og markedsføringsmessige fordeler ved å delta. I tillegg ser vi flere kommuner som samarbeider om felles stands for sine lokale produsenter, noe som gir mange små aktører mulighetene til å delta. På Torget vil fokuset være på lokalmat og Barnas Gladmat.

Stine og festivalsjef, Inger Lomeland, fortsetter med å fremheve Barnas Gladmat, en suksess som i år videreføres med solide samarbeidspartnere som Vitengarden, Norske kokkers landsforening (NKL), Lerøy og Meny. Vitengarden lærer barna å yste ost, NKL viser hvordan man lager fiskeburgere, og hos Meny og Lerøy får barna mulighet til å ta fiske-knappen der de lærer mer om forskjellige fisketyper - og til med får hilse på fisken!

En nyvinning for året blir også en av de største satsingene

En av årets store begivenheter vil finne sted i Pedersgata på lørdagen, nemlig verdens beste langbord. Dette arrangementet, som feirer Stavanger 900 år, gir hele 1000 personer muligheten til å nyte en 3-retters lunsj og samtidig oppleve matgaten Pedersgata som stadig er i utvikling med spennende konsepter. 

Gladmattinget videreutvikles

Nytt av året er at Gladmattinget blir videreutviklet i samarbeid med KÅKÅ. Gladmat og KÅKÅ Kverulantkatedralen inviterer til debatt onsdag til fredag om mat, politikk og alt som ligger på tallerkenen. Debattene skal vare i en snau time og er åpne og gratis for alle. 

Ellers finner du all informasjon du trenger til årets festival på hjemmesiden til Gladmat

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.