Kurs og veiledning i småskala grønnsaksdyrking for deg med eller uten erfaring

På Sandnes Andelslandbruk dyrkes det et mangfold av grønnsaker og urter samt poteter. Foto: Annabell Pfluger

Trenger du opplæring eller påfyll innen småskala grønnsaksproduksjon? Det finnes en rekke kurs og veiledere som ligger tilgjengelig digitalt, samt tilbud om fysiske kurs.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 22.02.2022

Norsk Landbruksrådgiving har lagt ut dyrkingsveiledere på sin nettside til gratis nedlasting. Klikk på fanen om «Dyrkingsveileder for økologiske grønnsaker og poteter». Det finnes også en fane for økologisk frukt og bær.

Digitale arrangement

Markedshager Norge har satt opp en webinarserie med erfaringsutveksling hver 1. i måneden frem til mai. Webinarene blir tatt opp.

  • Tirsdag 01.02 kl 19-21: Oppalsløsninger Opptak
  • Tirsdag 01.03 kl 19-21: Sesongforlenging og utnyttelse av drivhus og tunnel
  • Tirsdag 05.04 kl 19-21: Post Harvest
  • Tirsdag 03.05 kl19-21: Salgskanaler og logistik

Fysiske arrangement

Norsk Landbruksrådgiving inviterer til markvandringer hos småskala grønnsaksprodusenter i Rogaland 31. mai og 1. juni, og til høsten vil det komme et kurs om markedshagedyrking til Rogaland. Målgruppen er personer som er eller skal i gang med grønnsaksdyrking for salg. Mer informasjon kommer her etter hvert.

Åpent for alle er det praktiske kurset "Grønnsaker i hage og parsell" i regi av Strand & Forsand Hagelag på Jørpeland. Kurset begynner 10. mars. Mer informasjon om kurset og påmelding.

Nyttige nettsider og facebook-grupper

På nettsiden markedshage finner du mye bra informasjon rundt småskala grønnsaksdyrking samt annonsering av digitalt og fysiske kurs.

Ønsker du å drøfte problemstillinger, kan du bli medlem i facebook-gruppen Markedshager Vestlandet eller Markedshager i Norge.

Agropub finner du svar på det meste rundt økologisk jord- og hagebruk.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.