Kongelige besøk

Oppdatert 07.03.2023

Kongefamilien gjør en rekke offisielle reiser og besøk både i Norge og i utlandet. Statsforvalteren har i oppgave å forberede, gjennomføre og evaluere kongelige besøk i samråd med Det kongelige hoff. Ansvaret vårt gjelder kongelige reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

En viktig del av oppgaven vår er å legge til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kommer på besøk eller deltar på arrangement. I samråd med hoffet utarbeider vi et medieopplegg for journalister og fotografer. Journalister og redaksjoner som ønsker å dekke det kongelige besøket, må søke om akkreditering. Akkreditering skjer som regel via et digitalt skjema på Statsforvalterens nettsider. Akkrediterte journalister og fotografer får tilgang til egne presseområder.

Noen ganger er det av plassomsyn nødvendig å bruke pressepool eller fotopool. Det vil si at noen få av de akkrediterte får være til stede mot at de deler materialet sitt med andre akkrediterte journalister og redaksjoner. Når vi bruker pool, følger vi Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjoner

Arrangører som ønsker å invitere medlemmer av kongefamilien, blir bedt om å sende invitasjonen til Statsforvalteren i det aktuelle fylket. Dette gjelder arrangement utenfor Oslo. Statsforvalteren bringer invitasjonen videre til hoffet, som saksbehandler invitasjonen. 

Vis mer

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 29.09.2023

H.M. Dronning Sonja til Opera Nordfjord

Den 4. oktober besøker H.M. Dronning Sonja Opera Nordfjord. Presse som ønskjer å dekke besøket, må vere akkreditert hos Statsforvaltaren i Vestland.


Publisert 13.09.2023

Kronprinsen på fylkestur langs Sognefjorden

I løpet av tre septemberdagar (26.–28.) vil H.K.H. Kronprins Haakon besøke Aurland, Lærdal, Sogndal, Høyanger og Solund. 


Publisert 04.06.2021

Kongeparet besøker Flåm, Hyllestad og Florø

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga besøker Vestlandet frå 15. til 17. juni. Kongeparet reiser med Kongeskipet Norge.


Publisert 04.09.2020

Kronprins Haakon til Kinn kommune

Den Høgvørde Kronprinsen besøker dei to neste vekene seks fylke for å lytte til erfaringar og lære om utfordringane folk har møtt under pandemien. Kronprinsen kjem til Florø 16. september med Kongeskipet. 


Publisert 15.01.2020

Kronprinsregenten til byjubileet

H.K.H. Kronprinsregent Haakon er til stades ved åpningsmarkeringa av Bergens 950-årsjubileum laurdag 18. januar. Regenten vil også stå for nyopning ved Bryggens Museum og delta på mottaking i Håkonshallen.


Publisert 28.05.2019

Presseinvitasjon til DD.MM. Kongen og Dronninga sin fylkestur i Hordaland

DD.MM. Kongen og Dronninga besøkjer Hordaland 18.–20. juni 2019. Alle journalistar og fotografar som ønskjer tilgang til besøksstadane, må vere akkrediterte hos Fylkesmannen i Vestland.


Publisert 23.05.2019

H.M. Dronning Sonja deltok på opninga av Festspillene i Bergen

Dronninga deltok i går på Festspillenes opningsseremoni. Det er 33. gongen dronninga legg turen til Bergen i høve festivalen.


Lenker