Gaven til Kronprinsparets 50 års-markering i boks

Mennesker i TV studio
Foto: Lisbeth B. Huse.

Gaven er en digital skoletime for elever i Innlandet der utenriksminister Anniken Huitfeldt, statsforvalter Knut Storberget og Statsforvalteren sitt barne- og ungepanel reflekterer over ny sikkerhetspolitisk situasjon.

Publisert 29.09.2023

I forbindelse med kronprinsparets 50-årsmarkering dette året ønsket Statsforvalteren å gi en gave til kronprinsparet. Kronprinsparet ønsket ikke en gave til seg selv, men har heller ønsket seg noe til barn og unge i fylke. Med krig, pandemi og klimakrise er Norge i en ny sikkerhetspolitisk situasjon. Vi har derfor laget en digital skoletime der vår statsforvalter Knut Storberget og utenriksminister Anniken Huitfeldt, sammen med representanter fra vårt barne- og ungepanel, reflektere over den nye situasjon med barn og unges øyne:

  • Hvordan leve med mer utrygghet i verden?
  • Hvor og hvordan finne sikker informasjon?
  • Hvorfor er det viktig at barn og unge engasjerer seg i sikkerhetspolitikk, og hvordan kan de gjøre det?

Målet med denne digitale skoletimen er å opplyse og skape refleksjon rundt den nye sikkerhetspolitiske situasjonen, kanskje gi noen svar på spørsmål ungdom sitter på og skape engasjement rundt tema.

Takker for godt samarbeid med Den Norske TV-skolen

Den digitale skoletimen ble produsert i samarbeid med tredje års Bachelor TV-studenter på Den Norske TV-skolen på Høgskolen i Innlandet. De har over en periode jobbet med debatt- og samtaleformatet. Dette er fremtidens TV-folk, og vi er glade for at de er har vært med på å engasjere seg i innhold til befolkningen som er med på å sikre vårt demokrati. Statsforvalteren i Innlandet er opptatt av å samarbeide med gode lokale kompetansemiljøer og ser at skolens profesjonalitet er med på løfte gaven til kronprinsparet. Vi takker for godt samarbeid av høy kvalitet.

Den digitale skoletimen vil tilbys alle skoler i Innlandet i løpet av oktober.

Her leser du mer om den digitale skoletimen: Ungdommer fra Innlandet lager skoletime med Kronprinsen og utenriksministeren

Bildegalleri fra produksjonen

Foto av innspilling av debatt i tv-studio
Den Norske TV-skolen på Lillehammer produserte sendingen. Foto: Kristina Skamsar.

 

Regirom
Rommet der produksjonen produseres fra på den Norske TV-skolen. Foto: Kristina Skamsar.

 

Gruppen med mennesker som var involvert i innspillingen
Hele teamet samlet i studio etter produksjonen av den digitale skoletimen. Foto: Kristina Skamsar.

 

Gruppebilde
Statsforvalter Knut Storberget, Agnes Vestad, Yorkabed Kidane, Vårin Dagsgard-Marstein, Maria Svensson og utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Lisbeth B. Huse.

 

Mann som blir sminket fremfor et kamera
Knut Storberget i sminken før sending. Foto: Kristina Skamsar.

 

Ungdommer blir intervjuet av reporter
NRK laget sak fra dagen. Foto: Kristina Skamsar.