5. og 6. trinn ved Dovre barneskole holder fotoutstilling på Fokstumyra

Barn går på en planke-sti på Fokstumyra.
5. og 6. trinn ved Dovre barneskole stiller ut bilder under feiringen av 100 år med vern i Norge. Foto: Statsforvalteren i Innlandet.

Fredag 18. august feires 100 år med naturvern i Norge på Fokstumyra. Arrangementet er åpent for alle, og en av bidragsyterne er 5. og 6. klasse ved Dovre barneskole.

Publisert 14.08.2023

I 1923 ble Fokstumyra (7.5 km2) fredet som det første større naturvernområdet i landet. Fredag 18. august skal dette feires, og Statsforvalteren i Innlandet og Miljødirektoratet inviterer til åpent arrangement på Fokstumyra på Dovrefjell.

Opplev barna sin egen fotoutstilling

Det blir mulighet til å være med på flere aktiviteter under arrangementet.

En av dem er fotoutstillingen til 5. og 6. klasse ved Dovre barneskole. På forsommeren tok barna med seg hvert sitt kamera ut i myra for å ta bilder av dyr, landskap og folk. Asbjørn Amble i Dovrefjell fotoforum var turleder, og sammen med barna skal de velge ut de beste bildene og stille de ut under feiringen. To av de beste bildene skal printes i stort format og gis til skolen i gave. Under selve turen fikk barna kunnskap om naturreservatet og om fugleartene som lever der.

I denne videoen møter du Einar, Natalie, Celine og Johanne som har tatt bildene du kan se under feiringen av 100 år med naturvern i Norge.

Arrangementet er gratis og det blir bevertning til alle.

Andre aktiviteter under feiringen

Bli med på guidet tur på plankestien i naturreservatet, la barna lære mer om villrein, fugl og våtmark, hør på foredrag om natur, lytt på musikk av Bjørn Sigud Glorvingen, diktlesning med Ragnar Sønstebø og taler av blant andre statssekretær Kjersti Bjørnstad, direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambro og statsforvalter i Innlandet Knut Storberget.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon kommer også til Dovrefjell og er med på feiringen. Les pressemeldingen: H.K.H Kronprinsen vil delta på naturvernjubileum på Dovrefjell

Kontaktpersoner