Digitalt møte: Ytringsfrihet og hatefulle ytringer

Dato:
26. august 2021 18.00 - 19.30
Sted:
Digitalt
Arrangør:
Statsforvalteren i Innlandet, Innlandet politidistrikt, Innlandet fylkeskommune og KS

Når fire store samfunnsaktører i Innlandet retter søkelyset mot ytringsfriheten og hatefulle ytringer mot folkevalgte, er det for å sikre grunnsteinen i samfunnet, at folk kan og vil delta i politikk og debatt.

 
Publisert 17.08.2021

Ytringsfrihet er både en individuell menneskerettighet og en forutsetning for et fungerende demokrati. I disse dager ser Ytringsfrihetskommisjonen nøye på hvordan disse to sidene av ytringsfriheten virker sammen i det norske samfunnet. Hatefulle, diskriminerende og ellers krenkende ytringer er et viktig tema i arbeidet deres..

Også i Innlandet er det bekymring for de hatefulle ytringene, rett og slett fordi det kan drive folk ut av politikk, debatt og samfunnsinnsats som vi trenger. I en valgkamp, slik vi har nå, er det ekstra viktig at politiske angrep ikke utarter til personangrep og sjikane. Visse grupper viser seg å være særlig utsatt for slik. Derfor arrangerer vi det åpne møtet om hatefulle ytringer og hvordan det påvirker demokratiet vårt – for å få delt kunnskapen om dette, og vise tiltak og handlingsmuligheter som gjør at vi kan bevare et godt ytringsklima.

 
Programleder er Ivar Ødegård
 
Gå inn på denne lenken og følg arrangementet: https://youtu.be/FsmB88v8nic
 
Det vil bli lagt ut mer informasjon vår Facebookside.
Dato:
26. august 2021 18.00 - 19.30
Sted:
Digitalt
Arrangør:
Statsforvalteren i Innlandet, Innlandet politidistrikt, Innlandet fylkeskommune og KS