Gult lys for skoler og barnehager

Fra og med i dag gjelder de nye veilederne for skoler og barnehager. Et nytt system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder. Fra 2. juni er kan alle skoler og barnehager nedjustere til gult nivå.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.06.2020

Barnehagene og skolene kan bruke den inneværende uken til å omstille seg. Veilederne påvirker ikke smittevernreglene for resten av samfunnet.

Planlegging til høsten

Barnehagene og skolene kan planlegge for gult lys til høsten. Dersom smitten i samfunnet endrer seg, må de være forberedt på at tiltaksnivået kan skifte til rødt eller grønt. Det er helsemyndighetene som avgjør om trafikklyset skal skifte, ikke skolene selv.

Hovedtiltakene gjelder fortsatt

For alle de tre fargenivåene er hovedtiltakene at syke skal være hjemme, god hygiene og kontaktreduserende tiltak som å unngå håndhilsing og klemming.

Det er de kontaktreduserende tiltakene som gradvis trappes opp på tiltaksnivå gult og rødt.

Det vil for eksempel være mulig å undervise hele klasser av gangen på både på grønt og gult tiltaksnivå.

Du kan lese mer om de nye smittevernveilederne for skoler og barnehager på hjemmesidene til Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet: 

https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/nye-veiledere-for-barnehager-og-skoler

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/

 

Du kan abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Innlandet! Gå til https://www.fylkesmannen.no/innlandet/abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.