H.M. Kong Harald deltar når biskop Bonden vigsles

H.M Kong Harald deltar på vigslingsgudstjenesten for biskop Bonden.

H.M. Kong Harald vil delta i gudstjenesten der Ole Kristian Bonden vigsles til biskop i Hamar bispedømme. Vigslingen skjer i Hamar domkirke 29. januar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.01.2023

Bonden ble tilsatt som biskop av Kirkerådet i november 2022 og har de siste årene vært prost i Sør-Østerdal. Den 29. januar er både Stortinget, regjeringen og Kongehuset til stede når den nye biskopen skal avlegge sitt løfte og bli bedt for med håndspåleggelse fra andre biskoper og medvirkende. Biskopen i Hamar leder et bispedømme med 164 kirkesokn.

Fra Kongehuset er det H.M. Kongen som vil delta på gudstjenesten. Han blir ønsket velkommen av statsforvalter Knut Storberget, politimester Johan Brekke, ordfører Einar Busterud, og preses Olav Fykse Tveit og bispedømmerådsleder Gunhild Tomter Alstad som arrangør. 

Vigslingsgudstjenesten i Hamar domkirke er åpen for alle, men det er begrensa antall plasser. Dørene stenger kl 1030, en halv time før gudstjenesten starter, og i tillegg vil det bli sikkerhetskontroll ved inngangen. Kirken vil strømme gudstjenesten på nett og Facebook.

Akkreditering

Medier som ønsker å dekke vigslingsgudtjensten, bes melde navn, epost og telefonnummer til kasto@statsforvalteren.no innen 23. januar. På grunn av sikkerhet, må alle deltakere være akkreditert.

I kirken vil det være felles fotopool, og seremonien blir strømmet av Kirken. Oppmøte for media er senest kl. 10.15. Dørene lukkes kl. 10.30. Skrivende presse vil være plassert bak i kirken. 

Gudstjenesten starter kl. 11.00 og varer ca. 1,5 time. Adressen er Hamar domkirke, Kirkebakken 14, 2317 Hamar. Rett ved Domkirken ligger bygget KFUM-KFUK-bygget Ynglingen (Furnesvegen 1). Her er det arbeidsrom, internett og enkel servering tilgjengelig for media.

Kontaktpersoner:

Pressevakt i Kirkerådet Anders Emil Kaldhol: 98 80 14 28 / ak547@kirken.no

Kommunikasjonssjef hos Statsforvalteren i Innlandet, Karianne Stordal: 95 93 65 57 / kasto@statsforvalteren.no