H.K.H Kronprinsessen besøker Lillehammer under Litteraturfestivalen

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

H.K.H Kronprinsesse Mette Marit kommer fredag på besøk til Nordre Ål skole og Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.05.2023

Den 26. mai besøker Kronprinsessen Lillehammer under Litteraturfestivalen. Hun vil starte besøket kl 11.30 på Nordre Ål skole, hvor hun skal møte førsteklassinger som skal skrive fredagsbrev til bamsen sin. Elevene i  Lillehammerskolene har svært gode leseresultater i nasjonal sammenheng. Både barn og voksne vil vise frem hvordan de jobber for å få det til når de får kongelig besøk i klasserommet. Skoleledere i kommunen og lærere ved skolen vil sammen med Norsk Litteraturfestival og Lillehammer bibliotek delta i en samtale med Kronprinsessen om hvordan de legger til rette for å styrke barnas leseferdigheter.

Etter skolebesøket vil Kronprinsessen besøke Norsk Litteraturfestival, hvor hun kl 13.00 vil overvære seansen «Veien til et forfatterskap» i Kulturhuset Banken, med forfatterne Hernan Diaz og Solveij Balle.

Akkreditering

Medier som ønsker å dekke besøket, bes melde navn, epost og telefonnummer til kasto@statsforvalteren.no innen fredag 26. mai. På grunn av sikkerhet, må alle deltakere være akkreditert.

Medier som vil dekke seansen på Norsk Litteraturfestival, må i tillegg ha akkreditering til festivalen. Det får de ved å henvende seg til festivalkontoret, og dette må gjøres på forhånd, ved fysisk oppmøte. Kontoret er åpent fra 0900-2000.

Festivalkontor | Norsk Litteraturfestival | Lillehammer

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonssjef hos Statsforvalteren i Innlandet, Karianne Stordal, tlf 95 93 65 57 / kasto@statsforvalteren.no

Kommunikasjonsrådgiver ved Slottet, Simen L. Sund, tlf 99 23 51 57

Kontaktpersoner