Barnets beste i skolemiljøsaker

Episodene med tema "Barnets beste" ble produsert i Studio Innsikten hos Statsforvalteren i Innlandet.
Episodene med tema "Barnets beste" ble produsert i Studio Innsikten hos Statsforvalteren i Innlandet. Foto: Kristina Skamsar.

Nå er det skolestart og elevene kommer tilbake til skolen etter en lang sommerferie. Vi hos Statsforvalteren vil minne om at alle barn og unge har rett til et trygt og godt skolemiljø uten mobbing og krenkelser. Det har Statsforvalteren i Innlandet laget to kortfilmer om.

Publisert 14.08.2023

"Barnets beste"er et grunnleggende prinsipp som skal sikre at barnets interesser løftes fram og vektlegges når det skal tas stilling til spørsmål som har betydning for barnet. Våren 2022 har Statsforvalteren i Innlandet laget to kortfilmer med tema Barnets beste.

I filmene deler Inger Bergkastet fra HINN, rektor Arild Tømmerstigen ved Kolbu skole i Østre Toten kommune og rektor Hanne Marken ved Vestre Toten ungdomsskole sine erfaringer fra skolehverdagen i samtale med Statsforvalteren. Vårt ønske er at filmene skal bidra til refleksjon og støtte inn i skolens arbeid med elevenes skolemiljø.

Episode 1 handler om om verdier og relasjoner.

Episode 2 handler om vurdering i praksis.

Vi ønsker elever, foreldre og ansatte ved alle skoler i Innlandet en riktig god start på skoleåret 2023/2024. Dersom det er behov for å ta kontakt med oss, finner dere kontaktinformasjon her.