Fiskeforvaltning

Oppdatert 14.02.2024

Statsforvalteren har ansvar for forvaltningen av laks, sjøørret og sårbare bestander av innlandsfisk.

Statsforvalteren har også ansvaret for alle fiskearter i forhold til vassdragsregulering. Statsforvalteren samler inn fangststatistikk fra laks- og sjøørretfisket, registrerer deltakelse i sjølaksefisket og deler ut tilskudd fra det statlige fiskefondet. Overvåking er viktig for å kunne ta vare på og styrke fiskebestandene. Statsforvalteren har tett kontakt med grunneiere og jakt- og fiskelag, og samarbeider tett med politiet, Statens naturoppsyn og Kystvakten om oppsyn med fiskeressursene.

Miljødirektoratet har ansvar for fiskereguleringer i elv og sjø, og utarbeider forskrifter for fiske av laks og sjøørret.

Fylkeskommunen har ansvar for innlandsfisk av ikke-truede bestander. Fylkeskommunen har også ansvar for tildeling av fiskeoppdrettskonsesjoner.

Vis mer


Publisert 15.04.2016

Ny redskapsavgift for sjøfiske etter laks og sjøaure utsettes

Klima- og miljødepartementet har bestemt at innføring av redskapsavgift for fiske etter laks, sjøørret og sjørøye med faststående redskap i sjøen skal utsettes. Denne innebærer at alle over 18 år som deltar i fisket, må betale fiskeravgift i 2016 som tidligere år.


Publisert 16.03.2016

TEFA-seminaret 2016 - foredrag

Årets TEFA-seminar inneholdt mange gode innlegg, gode diskusjoner og som vanlig godt oppmøte.


Publisert 10.02.2016

Evaluering av handlingsplanen for innlandsfisk i regulerte deler av Mandalsvassdraget

Handlingsplanen for innlandsfisk i regulerte deler av Mandalsvassdraget for 2011-2020 skal evalueres. Det er laget et revidert forslag til program for utsettinger og prøvefiske for de neste fem årene. Kommentarer og innspill kan sendes til Fylkesmannen innen 15. mars.


Publisert 05.11.2014

Oppstartsseminar for «Krafttak for laksen i sør»

Fylkesmennene i Agderfylkene arrangerte sammen med Miljødirektoratet, oppstartsseminar for "Krafttak for laksen i sør" 3. og 4. november. "Krafttak for laksen i sør" er et nasjonalt forsknings- og tiltaksprogram for økt produksjon og høsting av laks, sjøaure og ål, optimal forvaltning av elvene og mer verdiskaping.