Temasamling Klimatilpasning - tverrfaglig håndtering av ekstremnedbør og overvann

Dato:
1. februar 2023 09.00 - 13.30
Sted:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Nettverk klimatilpasning Trøndelag
Målgruppe:
Fagfolk i kommunene som jobber med tema som arealplan, byggesak, kommunalteknikk, klimaendringer, klimatilpasning og de som ønsker å lære mer om klimatilpasning.
Påmeldingsfrist:
27. januar 2023 23.59

Nettverk klimatilpasning Trøndelag inviterer til temasamling med tema Klimatilpasning – tverrfaglig håndtering av ekstremnedbør og overvann onsdag 1. februar 2023 kl. 09:00-13:30. Samlingen gjennomføres digitalt på Teams.

Publisert 12.12.2022

Nettverk klimatilpasning Trøndelag (NKT) er et regionalt nettverk, etablert i 2017, med mål om å bidra til «Et klimarobust Trøndelag innen 2030». Nettverket ledes av Statsforvalteren i Trøndelag og Trondheim kommune.

Kommunene har ansvar for håndtering av ekstremnedbør og stadig økte mengder overvann, og det vil berøre en rekke kommunale enheter og fagområder, og ikke bare teknisk sektor. Behovet for oppdatering av kunnskap og råd om hvordan møte et våtere og villere klima blir stadig mer aktuelt.

Her kan du se opptak av den digitale samlingen i fire deler:

Hensikten med samlingen er:

  • Å oppdatere kunnskapen om konsekvensene av et våtere og villere klima;
  • Å gi ulike fagfolk kunnskap om hvordan vi kan møte utfordringene knyttet til økt nedbør og mer styrtregn;
  • Å få kjennskap til hva fins av verktøy, hjelpemidler og av planmessige og tekniske løsninger.

Temasamlingen gjennomføres i et samarbeid mellom Nettverk klimatilpasning Trøndelag og flere av nettverkets partnere: Miljødirektoratet, NVE, Melhus kommune, Kartverket, Innovative anskaffelser, Trondheim kommune, Klima2050 og Statsforvalteren i Trøndelag.