Temamøte om biorest, regelverk og mattryggleik

Rogaland biogassnettverk inviterer til digitalt temamøte 11. januar. Her vil Mattilsynet orientere om generelle krav til biogassproduksjon, og kva signal det er frå EU om endringar i regelverk. Landbruks- og matdepartementet vil snakke om handtering av biorest i pågåande revisjon av gjødselvareforskrifta. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.12.2021

Agenda

(frå programmet)

  • Velkommen. Monica Dahlmo, Statsforvaltaren i Rogaland.
  • Generelle krav til biogassproduksjon – risiko ved bruk av råvarer, krav til transport til biogassanlegg. Marit Sekse, Seniorinspektør, Mattilsynet, avdeling Bergen og omland.
  • Håndtering av biorest i dagens regelverk – og eventuelle mangler og løsninger som er aktuelle ved revisjon av gjødselregelverket. Jon Magnar Haugen, seniorrådgiver Landbruks- og matdepartementet.
  • Pause 10 min
  • Utfordringer for bioresten ved bruk av ulike substrater og til ulike formål. Hvilke endringer er på trappene – signaler fra EU. Marit Sekse, Seniorinspektør, Mattilsynet, avdeling Bergen og omland.
  • Avslutning. Monica Dahlmo, Statsforvaltaren i Rogaland.

Det blir rom for spørsmål og kommentarer.

Påmelding

Møtet er gratis og opent for alle interesserte, men krev påmelding. Du melder deg på ved å fylle ut dette påmeldingsskjemat innan 1 time før møtet starter. 

Rogaland biogassnettverk

Møtet blir arrangert av Rogaland biogassnettverk som er eit nøytralt nettverk som arbeider for auka biogassproduksjon i regionen. Rogaland fylkeskommune er initiativtakar og eigar av nettverket og satsinga er støtta økonomisk av Miljødirektoratet. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.