Webinar om hvordan måle regenerativt landbruk

Dato:
11. mai 2022 19.00 - 20.00
Sted:
Teams
Arrangør:
Prosjektet "Målretta beiting for bedre jord- og økosystemhelse"
Målgruppe:
bønder, ansatte i landbruksforvaltning, rådgivere
Kartlegging av arter i eng. Foto: Annabell Pfluger

Vi får høre om en praktisk feltmetodikk for å vurdere i hvilken grad en landbruksproduksjon er regenerativ eller ikke. Metodikken måler økosystemets helse på landbruksarealer.

Publisert 04.05.2022

Et regenerativt landbruk er et landbruk som fremmer biologisk liv og aktivitet i jordsmonnet. Ecological Outcome Verification (EOV) er en praktisk feltmetodikk for å vurdere i hvilken grad en landbruksproduksjon er regenerativ eller ikke. Dette er den første sertifiseringsordningen som måler økosystemets helse på landbruksarealer. Prosjektet "Målrettet beiting for bedre jord- og økosystemhelse" til NLR Østafjells er et samarbeidsprosjekt mellom Regenerativt Norge og fem regioner i Norsk Landbruksrådgivning. Her bruker bonden, i samarbeid med NLR rådgiver og rådgiver i Regenerativt Norge, EOV-metodikken for å vurdere økosystemets helse på sin gård.

Gratis webinar, påmelding kreves.


Foredragsholder Ulf Ullring
Ulf Ullring er biolog med spesialisering innen planteøkologi, kulturlandskap og beitedyrenes påvirkning. Som bonde i Valdres startet han opp med «Helhetlig forvaltning» med gammelnorsk spælsau og bruk av fjellbeite. Senere jobbet Ulf som instruktør og mentor, og fra 2010 med Savory Institute. Han startet Nordic Savory Hub, med Jørgen Anderson (Sverige). Fra 2016 var han med på å utvikle Ecological Outcome Verification (EOV) metodikken til Savory Institute. I dag overvåker han implementeringen av EOV i Norge og Sverige.


Se også markdagen om målrettet beiting torsdag 12.mai kl 10-12 hos Marianne Haga i Sandnes!