Nettverkssamling økonomisk rådgivning

Dato:
5. april 2022
Sted:
Clarion Hotel Energy
Arrangør:
Statsforvalteren i Rogaland
Målgruppe:
Ansatte i Nav, kommunene og Namsfogden, som arbeider med personer med gjeldsproblemer

Arbeids- og velferdsdirektoratet har gitt Statsforvalteren i oppdrag å bidra til at Nav-kontorene/kommunene styrker kompetansen innen økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning.

Publisert 18.01.2022

På denne nettverkssamlingen vil det bli et spesielt fokus på saker som omhandler bolig. Namsfogden vil i sin presentasjon fokusere på hvordan boligsaker håndteres i en gjeldsordning. Videre vil vi få erfaringer fra gjeldsprosjektet i Sandnes og Gjesdal, og andre faglige innlegg. Endelig program for samlingen blir lagt ut innen utgangen av februar.

Nettverkssamlingen på økonomisk rådgivning legges i tilknytning en fagsamling om Husleietvistutvalget (HTU) den 6.april. Denne fagsamlingen vil omhandle informasjon om HTU og den nasjonale veiledningsrollen. En vil videre få tips til hva en bør følge med på dersom en er i kontakt med brukere skal inngå leiekontrakter, etter oppsigelse, krav om innfrielse av depositum mv. I tillegg vil en få praktiske eksempler fra kommuner i Rogaland, og en gjennomgang av hvordan fravikelser håndteres av Namsmyndigheten. Det er egen påmelding for denne samlingen her https://www.statsforvalteren.no/nn/Rogaland/Kurs-og-konferansar/2022/04/fagdag-om-utleie-av-kommunale-boliger-sentrale-bestemmelser-i-husleieloven-og-husleietvistutvalgets-rolle.-hvordan-unnga-unodvendige-utkastelser/ 

Statsforvalteren dekker overnatting for deltakere som har behov for det og skal delta på begge samlingene. Det legges ikke opp til felles middag den 5.april. 

Samlingen er gratis, med bindende påmelding. Manglende oppmøte belastes med kr 650,-  

Ved stor pågang vil Statsforvalteren gjøre en prioritering, slik at alle Nav-kontorene er representert. Ansatte som arbeider som økonomiske rådgivere vil bli prioritert.

Påmeldingsfrist 18.03.2021. 

Dato:
5. april 2022
Sted:
Clarion Hotel Energy
Arrangør:
Statsforvalteren i Rogaland
Målgruppe:
Ansatte i Nav, kommunene og Namsfogden, som arbeider med personer med gjeldsproblemer