Samling for unge økologiske bønder

Dato:
17. mars 2022 12:00 - 18. mars 2022 12:00
Sted:
Stavanger
Arrangør:
Økologisk Norge og Grønt Spa'tak
Målgruppe:
Bønder som driver eller med interesse for økologisk drift.
Bli med, få faglig påfyll og bli kjent med likesinna! Foto: Økologisk Norge

Økologisk Norge og Grønt Spa’tak inviterer til samling i Stavanger for unge bønder som driver eller har interesse for økologisk drift.

Publisert 22.02.2022

I Norge drives mindre enn 5 prosent av jorda økologisk. Likevel mener Økologisk Norge at framtida er økologisk, og ønsker derfor å samle unge bønder som ønsker en lang framtid med økologisk, sosial, og økonomisk forsvarlig drift. I dag blir det færre bønder i Norge, men vi trenger flere. Økologisk drift tiltrekker seg både yngre, kvinner og mange utenfor tradisjonell landbruksbakgrunn. Målet med samlingen er at unge bønder skal få inspirasjon, bedre sosialt nettverk og lære om utfordringer man står ovenfor.  

Program

Torsdag 17. mars, oppstart kl 12:00

  • Gårdsbesøk hos Kolbjørn Anda. Besøk hos Kolbjørn Anda på Randaberg, økologisk melkeprodusent.
  • Besøk i Stavanger Ysteri, Lise Brunborg. Vi får høre om Stavanger Ysteri og om viktigheten av gode råvarer for foredlere. Vi går fra Stavanger Ysteri til TOU Scene
  • Økomiljøet på Grindal, Elisabeth Fagerland. Hvordan har Grindal Ysteri blitt til Grindal Ysteri, markedshage og honning? Fortellingen om produksjon, miljø og samarbeid!
  • Å få barn som bonde, Turid Haga Vange, melkebonde, og Astrid Bjørnson, frukt- og bærbonde, mødre og inspirasjonsbønder. Hvordan er det å få barn som ung bonde i dag? Hvilke utfordringer i yrkeshverdagen gjør graviditet, permisjon og støtteordninger spesielt for bønder?
  • Økologisk middag og fest, mat fra Fortou

Fredag 18. mars: 

  • Gårdsbesøk på Ullandhaug økologiske gård
  • Generasjonsskifte og økologisk drift – hvordan snakke om omlegging? Mer informasjon kommer
  • Hjelp jeg har ikke odel! Veien inn i landbruket. Magnus Flåten Nickelsen, koordinator for Grønt Spatak, Natur og Ungdom, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, m.fl.
  • Hvordan kan Økologisk Norge jobbe mer med utfordringer for unge bønder – oppsummering og innspill til Økologisk Norge fra deltakerne

Slutt kl 12

Pris og sted
Deltakeravgift: 500,- inkluderer hotell og mat under samlingen.
Sted: i Stavanger, informasjon om møtelokaler og hotell kommer.

Påmelding innen 10.mars 2022.

I etterkant av arrangementet er det oppstart av fagdagen til Økologisk Norge sitt landsmøte, som også er åpen for deltakerne på samlingen. Ved tilknytning til et lag i Økologisk Norge er det mulig å delta på Landsmøtet i etterkant av samlingen.

Har du spørsmål? Ta kontakt med info@okologisknorge.no eller les mer om Økologisk Norge på vår nettside www.okologisknorge.no 

Dato:
17. mars 2022 12:00 - 18. mars 2022 12:00
Sted:
Stavanger
Arrangør:
Økologisk Norge og Grønt Spa'tak
Målgruppe:
Bønder som driver eller med interesse for økologisk drift.