Presse

Statsforvalteren i Nordland skal være åpen og tilgjengelige for pressen.

Vi kan hjelpe journalister med å finne riktig person for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk, statsbesøk og andre offisielle besøk.

Vi gjør vårt beste for å holde media informert om aktuelle saker. 

Her finner du våre pressemeldinger.  For andre aktuelle nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter osv. anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Du kan også opprette abonnement på nyheter/saker fra Statsforvalteren her.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 06.08.2018 av Administrator

Frakter ut gran fra Junkerdalsura med helikopter

Nå skal den rike lauv- og furuskogen oppe på Storjordfjell fram igjen. Den plantede grana i Junkerdalsura naturreservat skal derfor transporteres ut. Fra midten av august er det planlagt utflyging av tømmer med helikopter fra Storjordlia og ned til Storjord i Saltdal kommune


Publisert 24.05.2018 av Administrator

Fornyingsprisen til Ballangen og Flakstad

Fylkesmannens Fornyingspris for 2018 er tildelt Ballangen og Flakstad kommune.


Publisert 07.05.2018

Kongeparets fylkesbesøk i Nordland - informasjon til pressen:

12.-14. juni besøker Kongeparet kommunene Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes. Her er informasjon om akkreditering og påmelding til felles transport på deler av turen. 


Publisert 13.04.2018

Kongeparet til Nordland

Kong Harald og Dronning Sonja besøker Nordland 12. til 14. juni 2018. Besøket omfatter kommunene Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes. Kongeskipet «Norge» vil bli benyttet under fylkesturen. 


Publisert 13.03.2018

Nå sender vi digital post til nordlendingene

I 2018 skal alle brev fra oss til privatpersoner i Nordland sendes digitalt. Husk å opprette en digital postkasse. Vi forklarer hvordan du gjør det.


Publisert 29.01.2018 av Administrator

Fylkesmannen jakter på nye lokaler

Husleiekontrakten for Fylkesmannen i Nordland utløper i 2020. Nå søkes det etter kontorlokaler til vel 165 ansatte i Bodø.


Publisert 22.01.2018

Møter ministeren for å snakke om reinpåkjørsler

Onsdag 24. januar møtes fylkesmann Hill-Marta Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i Bodø for å diskutere framtidige tiltak mot reinpåkjørsler.


Publisert 16.01.2018 av Administrator

Kongeparet besøker fem kommuner i Nordland i juni

Kongeparet legger ut på ny fylkestur i Nordland 12. – 14. juni.  Besøket omfatter Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes.  - Stor stas at Kong Harald og Dronning Sonja legger årets fylkestur til Nordland, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.


Publisert 28.11.2017 av Administrator

- Forebygging av seksuelle overgrep er et felles ansvar

-  Grundig, omfattende og svært viktig. Slik oppsummerer fylkesmann Hill-Marta Solberg politiets arbeid med forebygging og etterforskning av seksuelle overgrep i Tysfjord det siste halvannet året.


Publisert 27.11.2017 av Administrator

Ønsker fortgang i bygging av reingjerde

Fylkesmannen i Nordland tar kontakt med departementene og ber om fortgang i arbeidet med bygging av mer gjerde langs togskinnene.