Publisert 29.10.2014

En ressurs for kommunereformen

Ressursgruppa for kommunereformen i Nordland møttes for første gang onsdag 28. oktober.- Jeg er fornøyd med møtet – denne gruppa sitter på mye god kompetanse, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg.


Publisert 27.10.2014

Skjemaer mot tidstyver

Fylkesmannen i Nordland har i flere år satset på å digitalisere tjenester. – Jeg ser store gevinster i å tenke som dette, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner etter møtet fredag 24. oktober.


Publisert 13.10.2014

Øremerkede stillinger til det kommunale barnevernet

Regjeringen foreslår å opprettholde øremerkingen av stillinger til det kommunale barnevernet i 2015. Forutsetning for å videreføre midlene  til disse stillingene er at kommunene ikke reduserer antall stillinger i den kommunale barneverntjenesten.


Publisert 08.10.2014

Kommuneøkonomien 2015

Fylkesmannen har sett på virkningene statsbudsjettet vil ha for kommuneøkonomien


Publisert 03.10.2014

Silja Ildgruben ansatt som prosessveileder

Fylkesmannen i Nordland har ansatt Ildgruben til å ivareta Fylkesmannens ansvar for god samordning og tilrettelegging av lokale og regionale prosesser i kommunereformen.


Publisert 01.10.2014

- Bruk verktøykassen

Nå har kommunene tilgang til verktøyet "Ny kommune" og veilederen "Veien mot en ny kommune". - Kommunene bør gjøre seg kjent med disse hjelpemidlene, oppfordrer fylkesmann Hill-Marta Solberg.


Publisert 04.09.2014

Kommunereformen i opptak

Gikk du glipp av oppstartskonferansen om kommunereformen i Nordland? Nå kan du se den i opptak.


Publisert 22.08.2014

Kronikk: En kommunereform for deg

Nå starter en prosess som skal avgjøre hvordan kommunestrukturen i Nordland skal bli i framtida. Jeg er sikker på at det vil bety færre kommunen i fylket vårt, men ingen kan i dag forutsi hvordan kommunekartet vil se ut når prosessen er ferdig om tre år.


Publisert 06.08.2014

Kommunereformen i Nordland

Fylkesmannen i Nordland inviterer til en oppstartsamling for kommunereformen i Bodø den 4. september 2014. Fylkesmannen legger opp til å møte alle kommunene lokalt i løpet av høsten blant annet gjennom deltakelse på regionrådsmøter.


Publisert 05.03.2014

Pris for nytenkning i Beiarn

Ørjan Kristiansen fra Beiarn fikk ideen til en app som kan erstatte bunker med papir og permer. Kommunen tente på ideen og søkte midler for å utvikle app'en. Nå har de fått fornyingsprisen fra Fylkesmannen.