Bønder i karantene eller isolasjon kan stelle sine egne dyr

Det kan de gjøre såfremt de overholder øvrige krav fra helsemyndighetene om blant annet sosial distansering og hygieniske retningslinjer.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.03.2020

Folkehelseinstituttet og helsedirektoratet har vurdert spørsmålet om bønder kan gå i fjøset og stelle dyra sine hvis de er smittet av Covid-19 og dermed er underlagt isolasjon, eller hvis de er i karantene. 

Anbefalinger fra helsemyndighetene:

  • Ikke jobb sammen med røkter eller annet personell.
  • Hold 2 meters avstand til alle som må inn på gården, for eksempel den som henter melk, leverer fôr eller henter dyr til slakt.
  • Vask godt kontaktpunkter som eksterne kan komme i kontakt med ved henting av melk eller levering av varer til gården etc. slik at man sikrer at person smittet med Covid-19 ikke kan spre smitten videre til øvrige som må innom gårdsdriften.

nettsidene til mattilsynet finner du mer informasjon om hvordan eiere av produksjonsdyr, hesteeiere m.fl. bør forholde seg for å unngå koronasmitte.

 

Nå kan du abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Innlandet! Gå til https://www.fylkesmannen.no/innlandet/abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.