Informasjonsbrev uke 51/2022

  • Siste frist for innsending av refusjonskrav i ØKS
  • Nytt kurs: Byggherre på skogsveiprosjekt.
  • Jordvern i medvind
  • Landbruksdirektoratets kunnskapskonferanse 2023
  • Takk for godt samarbeid i 2022!
  • Ingen informasjonsbrev neste uke

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.12.2022

Snarveg til:

Siste frist for innsending av refusjonskrav i ØKS

Vi minner om at Statsforvalteren foretar siste utbetaling av refusjonskrav før nyttår den 29. desember. Etter den 29. desember skal kommunene ikke sende inn refusjonskrav før ØKS åpner igjen. Vi vil sende ut informasjon når systemet åpner for å sende inn refusjonskrav igjen. Vi minner om oversikten om frister på våre nettsider.

Kontaktpersoner: Elisabeth Heggelund og Johanna Sætherø Steen

 

Nytt kurs: Byggherre på skogsveiprosjekt.

Etter en hendelse under skogsveibygging i Trøndelag i 2018 har Skogkurs nå laget et nettkurs for å lære hvordan skogbruket skal forholde seg til byggherreforskriften ved skogsveiprosjekter. Det er viktig at dere i kommunene kjenner til at det finnes et slikt kurs. Kurset er beregnet for skogeiere som skal i gang med skogsveiprosjekter. Her finner du mer informasjon om kurset.

Kontaktperson: Rune Saursaunet

 

Jordvern i medvind

5 år etter forrige jordvernkonferanse i Trøndelag kan vi konstatere at det er en positiv utvikling for jordvernet nå, både når det gjelder praksis og holdninger. På jordvernkonferansen den 13. desember var det bred enighet om at vi må ta vare på dyrkajorda der den ligger og at det ikke bare er å bygge den ned, for så å flytte jordressursen til et annet sted.

Mer om jordvernkonferansen og presentasjonene.

Kontaktpersoner: Margrethe Halsan og Laila Marie Sorte 

 

Landbruksdirektoratets kunnskapskonferanse 2023

Landbruksdirektoratet arrangerer digital kunnskapskonferanse 9. mars 2023, så hold av datoen.

Den skal inneholde en fellessesjon der en satser på politisk deltakelse. I tillegg planlegges det åtte ulike tema som går i fire ulike parallell-sesjoner.

Mer informasjon kommer etter hvert.

 

Takk for godt samarbeid i 2022!

Året 2022 har vært et spesielt år. Det begynte med Korona og fortsatte med krig i Europa. Økonomien i næringa vi skal betjene gikk fra det bedre i 2021 til det langt verre i 2022. En rekordstor ramme for årets jordbruksavtale hjalp en del, men fortsatt er økonomien vanskelig på mange bruk. Disse gårdbrukerne møter dere på landbrukskontorene jevnlig. Det er da viktig å formidle en realistisk virkelighetsoppfatning. Bevisstheten om norsk matvaresikkerhet er sterkere i den norske befolkningen enn tidligere. Det er «hope in the henging snor». Vi har ingen gårdbrukere å miste.

Sammen gjennomfører vi landbrukspolitikken i fylket. Dere på landbrukskontorene er førstelinje og skal balansere forholdet mellom å være både rådgiver og forvalter. Det er like vanskelig som å balansere på slakk line. Det er svært viktig for troverdigheten til vår forvaltning at dere finner denne balansen. Inntrykket mitt er at de fleste ansatte på landbrukskontorene klarer denne oppgaven godt.

Landbruksavdelingen har fått tildelt rollen som andrelinjefunksjon i landbruksforvaltninga. Vi skal fungere som et kompetansesenter for dere. Vi har fått en økt bevissthet omkring denne rollen. Koronaen hjalp oss med å oppdage Teams og jeg håper at informasjonsbrevene er til stor nytte. Men det er ingen ting som kan erstatte det fysiske møtet mellom mennesker. Jeg gleder meg til at vi kan møtes fysisk i 2023.

Juleglede og nyttårsfred!

Tore Bjørkli

 

Ingen informasjonsbrev neste uke

Informasjonsbrevet tar juleferie neste uke. Neste infobrev kommer i uke 1. Landbruksavdelinga ønsker dere alle ei riktig god jul og et godt nytt år!

Statsforvalteren har også sendt ut et felles julekort til kommunene, som du kan se her.

Foto: Kari Kolle

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.