Presserom

Kommunikasjon jobber tett med embetsledelsen og fagavdelingene. Vi hjelper journalister med å finne riktig person å snakke med for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk og statsbesøk.


Kommunikasjonsenheten hos Statsforvalteren i Troms og Finnmark består av kommunikasjonsleder Jan Harald Tomassen og kommunikasjonsrådgiver Vilde Øines Pedersen (permisjon).

Innsyn i Statsforvalterens postlister

eInnsyn - Offentlig elektronisk postjournal

Offentleglova


Statsforvalterens fotoarkiv:

Imageshop

Logo Statsforvalteren i Troms og Finnmark

 

Logo, svart (png-fil)

Logo, hvit (png-fil)


Statsforvalteren i sosiale medier

https://www.facebook.com/statsforvalterentromsogfinnmark 

https://twitter.com/Statsforvalt_TF

 https://vimeo.com/statsforvaltertf 


Abonner på nyheter

Abonner på nyheter fra Statsforvalteren i Troms og Finnmark

 


Dette skjer hos Statsforvalteren

Statsforvalter Elisabeth Vik Aspakers kalender

Aktuelle saker

Tilsynskalender

Saker på høring

Kurs- og konferansekalender

Tilskuddskalender


Statsforvalterens oppgaver

Du kan lese om Statsforvalteren i Troms og Finnmark sine oppgaver i tildelingsbrevene og årsrapportene våre (regjeringen.no).

Se også: Om oss

 


Pressemeldinger:

Statsforvalteren i Troms og Finnmark


Publisert 09.07.2021

Får dumpe pukkellaks

Finnmarkseiendommen får tillatelse til å dumpe pukkellaks i sjøen. De store mengdene som fiskes opp har skapt et akutt avfallsproblem. 


Publisert 14.06.2021

Alvorlig svikt når minuttene teller for pasienter i nord

Statens helsetilsyn har gjennom tilsyn med luftambulansetjenesten avdekket alvorlig svikt i nord. Svært bekymringsfullt, mener statsforvalterene i nord. 


Publisert 12.05.2021

Foreslår innskrenket ferdsel på Hornøya

Statsforvalteren forslår endringer i forskriften for Hornøya og Reinøya naturreservat, på oppdrag fra Miljødirektoratet. Forslaget medfører at ferdsel på vestsiden av Hornøya innskrenkes, og at det ikke vil bli tillatt å ferdes på stien mellom vestsiden av Hornøya og Landingen. Det foreslås og ferdselsforbud på sjøen.


Publisert 19.03.2021

Påskevettregler fra fylkeslegen

Fylkeslege Anne Grethe Olsen i Troms og Finnmark anbefaler alle som kommer til fylket fra områder med stort smittetrykk om å gå i selvpålagt karantene og teste seg. Les hennes gode råd for årets påskeferie:


Publisert 08.02.2021

Urovekkende befolkningsutvikling

Befolkningsutviklingen i Troms og Finnmark blir ett viktig tema når Statsforvalteren inviterer kommunene, fylkeskommunen, KS, Sametinget og regional stat til årets viktigste møte, Vintermøtet 2021.


Publisert 02.02.2021

Parkeringsavgift på Nordkapplatået krever tillatelse

Statsforvalteren har konkludert med at Nordkapp kommune sitt vedtak var gyldig. Scandic Hotels AS må ha tillatelse for å ta parkeringsavgift fra de som besøker uteområdene på Nordkapplatået. 


Publisert 23.01.2021

- Unngå å reise til kommuner med mutert virus

Statsforvalteren i Troms og Finnmark anbefaler innbyggerne i nord om å unngå å reise til de 10 kommunene i Oslo og Viken som er berørt av utbruddet av et mutert virus.


Publisert 14.01.2021

Veiledning i motorferdsel

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har fått to millioner kroner i året over to år for å lede et veiledningsprosjekt for motorferdsel i utmark. Prosjektet starter opp i neste uke, med første kurs i en serie for kommunene i fylket.


Publisert 30.12.2020

Fylkesmann blir statsforvalter

1. januar 2021 får alle fylkesmenn i Norge den nye tittelen statsforvalter. Vi heter da Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Dette får ingen betydning for deg som innbygger.


Publisert 21.12.2020

Tilsyn MS "Roald Amundsen"

Fylkeslegen i Troms og Finnmark har oversendt rapporten fra tilsynet med helsepersonell på hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen» til Helsetilsynet.