Bjørn ble ikke hentet

En bjørn skutt i Salangsdalen tidligere i sommer skulle vært hentet av Statsforvalteren i Troms og Finnmark, men det ble ved en beklagelig feil ikke gjort.

Publisert 13.08.2021

Statsforvalteren tar ansvar for at bjørnen ble hengende på viltlageret, og er i dialog med Mattilsynet slik at dette ikke skal skje igjen.

Når Statens naturoppsyn (SNO) har gjort sine kontroller av et dyr som er blitt felt, overtar Statsforvalteren ansvaret for å ivareta kjøttet.

– I dette tilfellet har ikke våre rutiner vært gode nok og vi jobber med å forbedre disse i forhold til lignende situasjoner senere, sier Anne Fløgstad Smeland, fungerende miljødirektør hos Statsforvalteren. 

Bjørnen som ble skutt 23. juni i år ble frakta til viltmottaket i Målselv da vi var nødt til å ha en plass å henge den kjølig.

På grunn av manglende rutiner, ble kjøttet da fraktet til et sted hvor Mattilsynet ikke kunne gjennomføre kjøttkontroll etter gjeldende regelverk. Vi gjorde et forsøk på å få løst problemet, men klarte ikke å følge opp saken godt nok, noe som dessverre har ført til at bjørnekjøttet ikke ble ivaretatt på en god måte.

– Vi går gjennom våre rutiner og skal gjøre vårt til at vi ikke får flere slike tilfeller i fremtiden, sier Smeland.

Statsforvalteren dekker kostnadene viltmottaket har hatt i forbindelse med oppbevaringen av kjøttet og for opprydningsprosessen i etterkant.

 

For spørsmål kontakt:

Anne Fløgstad Smeland (se høyre side)

 

Kontaktpersoner