Bjørn ble ikke hentet

En bjørn skutt i Salangsdalen tidligere i sommer skulle vært hentet av Statsforvalteren i Troms og Finnmark, men det ble ved en beklagelig feil ikke gjort.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 13.08.2021

Statsforvalteren tar ansvar for at bjørnen ble hengende på viltlageret, og er i dialog med Mattilsynet slik at dette ikke skal skje igjen.

Når Statens naturoppsyn (SNO) har gjort sine kontroller av et dyr som er blitt felt, overtar Statsforvalteren ansvaret for å ivareta kjøttet.

– I dette tilfellet har ikke våre rutiner vært gode nok og vi jobber med å forbedre disse i forhold til lignende situasjoner senere, sier Anne Fløgstad Smeland, fungerende miljødirektør hos Statsforvalteren. 

Bjørnen som ble skutt 23. juni i år ble frakta til viltmottaket i Målselv da vi var nødt til å ha en plass å henge den kjølig.

På grunn av manglende rutiner, ble kjøttet da fraktet til et sted hvor Mattilsynet ikke kunne gjennomføre kjøttkontroll etter gjeldende regelverk. Vi gjorde et forsøk på å få løst problemet, men klarte ikke å følge opp saken godt nok, noe som dessverre har ført til at bjørnekjøttet ikke ble ivaretatt på en god måte.

– Vi går gjennom våre rutiner og skal gjøre vårt til at vi ikke får flere slike tilfeller i fremtiden, sier Smeland.

Statsforvalteren dekker kostnadene viltmottaket har hatt i forbindelse med oppbevaringen av kjøttet og for opprydningsprosessen i etterkant.

 

For spørsmål kontakt:

Anne Fløgstad Smeland (se høyre side)