Hvordan involvere unge i kommunereformen

Unge har en rett til å bli hørt i avgjørelser som vil påvirke deres framtid - og skal derfor involveres i arbeidet med kommunereformen. Her er et hefte med konkrete forslag til hvordan dette kan skje.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.05.2015

I løpet av juni 2016 skal kommunene si sin mening om fremtidig kommunestruktur. Før dette skal innbyggerne gis mulighet for å gi sine innspill.  

Forsiden til "Vår hjemplass, vår framtid" - ungdomsinvolvering i kommunereformen.

Dette heftet gir ideer til hvordan man kan involvere ungdom i arbeidet med kommunereformen. Ideene har også overføringsverdi til involvering av ungdom i planarbeid generelt. Målgruppen er politikere, administrasjon, fagfolk og ikke minst ungdom selv.

Heftet har blitt til gjennom et arbeidsseminar med representanter fra ungdomsrådene på Helgeland, hvor de ga sine råd til hva en bør ta hensyn til og hvordan man kan legge til rette for ungdoms medvirkning og deltakelse i arbeidet med kommunereformen.

Rådene som gis er ment som eksempler og for å gi inspirasjon i arbeidet. Hva som er mulig og ønskelig kan variere fra kommune til kommune, og må tilpasses lokale forhold.

Det er derfor viktig at kommunen spør og planlegger medvirkningsprosesser sammen med ungdomsrådet i egen kommune.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.