Skolehagen – framtidas unike læringsarena

Invitasjon til nettverksmøte om skolehager
Foto: Marthe Refsdal.

Er du interessert i skolehager og ønsker å se flere i vår region? Velkommen til nettverksmøte i Vestfold og Telemark 9. mars på Århus gård i Skien.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 28.02.2023

Skolehagen som læringsarena og «grønt klasserom» er på full fart tilbake inn i den norske skolen, så også i Vestfold og Telemark.

Over hele verden tas skolehagen og grønne læringsarenaer i bruk, alt ifra pallekarmer til gårder, og i fra barnehage til universitet. Her lærer vi om de store sammenhengene i naturen og verden, henter inspirasjon til hvordan vi kan oppnå økt bærekraft i alt vi gjør og til mestring og livsglede. Dette er sammenfallende med fagfornyelsen i skolen og behovet for mer utforskende og erfaringsbasert praksis.

Mye spennende satsinger er allerede på gang i Vestfold og Telemark og vi har alle forutsetninger for lykkes med å utvikle denne kompetansen og engasjementet for skolehagene i fylkene våre - sammen.

Initiativet er en del av oppfølgingen av nasjonal strategi for urbant landbruk «Dyrk byer og tettsteder», og inngår også som del av fylkets egen mulighetsstudie.

Skoleansatte, bønder, kommunalt ansatte og alle andre interesserte inviteres nå til å bli bedre kjent med menneskene bak noen av tiltakene som allerede finnes, og til dialog om hvordan vi sammen kan komme frem til gode løsninger for skolehageutviklingen i Vestfold og Telemark.

Torsdag 9. mars inviterer Universitetet i Sørøst-Norge campus Vestfold, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark og Økologisk Norge sammen til nettverksmøte på Århus gård i Skien.

Lenke til program og påmelding her

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.