God saksbehandling er viktig for å kvalitetssikre tildelingen av helse- og omsorgstjenester

Vi arrangerer opplæring på Teams for tildelings- og tjenestekontorene i fylket. Målet for opplæringen er at det skal tilbys riktige tjenester til rett tid og i tilstrekkelig omfang. Hovedtema vil være saksbehandling av helse- og omsorgstjenester.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.09.2022

Tjenestene er ofte av stor betydning for pasient, bruker og pårørende, og kommunalt ansatte som arbeider med saksbehandling og tildeling av helse- og omsorgstjenester forvalter derfor et stort ansvar på vegne av myndighetene. Vi inviterer til seks korte samlinger på Teams utover høsten 2022:

  • Introduksjon til saksbehandling - gangen i en forvaltningssak
  • Utredning og begrunnelse ved tildeling av tjenester
  • Klagebehandling
  • Særlig fokus på pårørendestøtte (omsorgsstønad og avlastning), brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og vergemål

I opplæringen tar vi utgangspunkt i IS-2442 Veileder for saksbehandling fra Helsedirektoratet. Vi vil forsøke å belyse temaene med praktiske eksempler og problemstillinger underveis. Vi avslutter med en egen samling med åpen dialog og spørsmål.

De konkrete samlingene finnes på vår kurs- og konferansekalender. Påmelding skjer via de kontaktpersonene kommunen selv har oppgitt fra tildelings- og tjenestekontorene. Kontaktpersonene har fått tildelt lenke til påmelding og deltagelse, og må videresende invitasjonen til aktuelle deltagere ved sitt kontor.

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.