Innlandsungdommer møter stortingspolitikere for å snakke om beredskap

Mann som står fremfor en skjerm som viser digitale møtedeltakere

De 14 ungdommene er alle medlemmer i ett av Statsforvalteren sine to ungdomsråd. Onsdag den 26. drar de med Knut Storberget til Stortinget for å snakke om beredskap med politikerne.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 25.10.2022

For å lytte til barn og unge sin stemme både i kriser og ellers, har vi hos Statsforvalteren i Innlandet startet Barn- og ungepanelet i 2019, og i år laget vi også et barneberedskapsråd.

Møter stortingspolitikere og kanskje statsråder

Ungdommene har avtalt å møte flere stortingsrepresentanter fra hjemfylket. I tillegg har de spurt statsminister Jonas Gahr Støre, justisminister og finansminister om de har mulighet til å hilse på, så det blir spennende om de rekker å komme innom, siden de er svært travle med nettopp beredskapssituasjonen i landet vårt.

Skal dele spørsmål og erfaringer

Ungdommene er opptatt av hvordan barn og unges stemme kommer frem i kriser også i nasjonalforsamlingen, og det blir tema i flere samtaler på onsdag. Før studieturen har ungdommene har ungdommene spilt inn at de gjerne vil snakke med de nasjonale myndighetene våre om for eksempel psykisk helse, mobbing og kollektivtilbud.

Etter besøket blir det selvsagt tid til pizza og oppsummering av hva de har fått ut av dagen, som grunnlag for en publisering på nettsida til Statsforvalteren.