Nye råd: unngå klemming og hånd-hilsing

Foto: Pixabay.

Regjeringen innfører flere nasjonale tiltak for å forsinke spredning av omikron-varianten. Det anbefales blant annet å holde avstand og å unngå håndhilsing og klemming.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 02.12.2021

De kontaktreduserende tiltakene er

  • Hold avstand til andre, gjerne en meter der det er mulig. Unngå klemming (nytt) og håndhilsing.
  • Anbefaling om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går ut over viktige og nødvendige tjenester, sørger for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken, for eksempel at det slik for bedriften samlet sett utgjør 50 prosent (nytt)
  • Vi ber voksne vurdere om man kan redusere antall nærkontakter noe (nytt).
  • Det er en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
  • Det er nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, f.eks når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion.

Les mer på Regjeringens sider

Regionale smittevernstiltak i flere kommuner

Regjeringen innfører regionale tiltak i Oslo og flere kommuner i Viken og Innlandet for å forsinke og begrense spredning av den nye virusvarianten omikron. Foreløpig gjelder de de regionale smittevernstiltakene for kommunene Eidskog, Grue, Kongsvinger, Sør-Odal og Nord-Odal og de trer i kraft fra 3. desember.

Viktig at alle går inn på hjemmesiden til kommunen der du bor for å se hvilke regler som gjelder for din kommune.