Korona: Nå strammes det enda mer til for å begrense smitte

Lilla engangshanske med teksten "Stopp Covid-19"

Regjeringen innfører nye nasjonale smitteverntiltak for ikke å overbelaste helse- og omsorgstjenesten og beskytte kritiske samfunnsfunksjoner. Det blir strengere regler for arrangementer og uteliv for voksne, i kulturlivet og på organiserte fritidsaktiviteter. Det innføres skjenkestopp over hele landet.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 13.12.2021

-Nå er det alvor! sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse nå i kveld.

Omikron blir sannsynligvis den dominerende varianten i løpet av 2-3 uker.

Statsministeren sa videre at tiltakene fra forrige uke må forsterkes. Det er økt risiko for mange svært syke mennesker fremover. Sykefraværet er økende, og belastningen på helsetjenestene er i sterkt press. Ikke noe som tyder på at dette vil snu og vi må derfor ta nye grep.

Ta vaksine!

Statsministeren oppfordret til å ta vaksine. Vaksine er viktig – denne beskytter mot farlig sykdom. Du beskytter deg selv, dine nærmeste og samfunnet rundt deg. Alle over 45 år skal få tilbud om 3. dose innen midten av januar. Vi må ta grep for å få opp hastigheten. Regjeringen har bedt forsvaret om å bistå kommunene som trenger det og de har forlenget samarbeid med apotek. Intervallet mellom 2. og 3. dose kortes ned til 4,5 måned for de over 45 år. Målet er å kontrollere smitten gjennom vinteren. 

Les alle tiltakene på Regjeringens side.