Tilskudd til utvikling av de sosiale tjenestene i Nav-kontoret

Arbeids- og velferdsdirektoratet lyser ut prosjektmidler til utvikling av sosiale tjenester i Nav-kontor. Søknader skal sendes via Statsforvalteren. Søknadsfrist: 01.02.21.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 05.01.2021

Formålet med tilskuddsordningen er å stimulere til utvikling av de sosiale tjenester som er hjemlet i sosialtjenesteloven. Det overordnete målet er et helthetlig og samordnet tjenestetilbud tilpasset brukernes behov.  Gjennom nye arbeidsmetoder og samarbeidsformer skal brukerne oppleve økt kvalitet i tjenestene, og derigjennom bedring i levekår. Tjenestene skal utformes slik at brukere kan få en mulighet å nyttiggjøre sin arbeidsevne, slik at flest mulig kommer i lønnet arbeid og beholder tilknytningen i arbeidslivet over tid. 

Målgruppen for ordningen er sosialt og økonomisk vanskeligstilte som har behov for sosiale tjenester, og andre som står i fare for å komme i en vanskelig livssituasjon. 

Følgende utviklingsområder vil bli særskilt prioritert i 2021 

  • Bruk av ordinært arbeidsliv 
  • Oppfølging av barnefamilier, ungdom og innvandrere 
  • Sikring av sårbare overganger, blant annet løslatelse etter straffegjennomføring, overganger mellom ulike tjenester, utdanning og arbeidsliv

Det kan for 2021 søkes om midler til stillinger, samt et tilleggsbeløp til kompetanseutvikling for prosjektet.

Vi minner om at alle som har løpende prosjekter må søke forlengelse. Det skal skje på samme skjema, og på samme måte som for nye søknader, og gjelder også dere som ber om overføring av alle midler fra 2020 til 2021.

Mer informasjon på nav.no: Kunngjøring 2021: Tilskudd til utvikling av sosiale tjenester i NAV-kontoret - nav.no