-Gjør brevene personlige, begynn med "Hei"

Fylkesmannens barn- og unge panel ga innspill til saklige saksbehandlere: - Begynn brevene deres til unge med et «Hei»

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 12.02.2020

Barne- og unge panelet som Fylkesmannen har etablert, kan gi innspill på mange områder. De begynte med å bruke rødblyanten på brevene til Fylkesmannen sender. Nærmere bestemt med brevene som sendes i forkant av samtaler med barn og ungdom som bor på barnevernsinstitusjoner.

-Gjør brevet personlig og ikke skriv at «vi kommer fordi Fylkesmannen har en oppgave å gjøre og føre tilsyn». Dette var et godt konkret innspill fra barn- og unge panelet.

-Dette er et glimrende eksempel på et konkret forslag på hvordan vi skal få bedre dialog med denne målgruppa. Barn og unge er et satsingsområde. Vi trenger denne dialogen. Veien blir til mens vi går, sa fylkesmann Knut Storberget.

Hensikten med panelet er at de skal gi råd og bidra med sine erfaringer inn i Fylkesmannens arbeid. Til stede på møtet var: Simen Hagen Korsbakken, Løten, Johanne Dalsbø, Stange, Ellen Gisleberg, Gran, Aron Tweve, Elverum og Therese Nyøygard, Lesja, Jesper Strømstad, Kongsvinger, Sandra Vold, Nord-Odal og Ronja Svendsen, Rendalen. 

Panelet suppleres fortløpende og skal bestå av ti representanter fra alle regionene i Innlandet. Medlemmene er utpekt av regionrådene. Fylkesmannen gleder seg til å jobbe videre med denne engasjerte gjengen.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.