Næringsutvikling

Mat
Oppdatert 08.04.2024

Statsforvaltaren skal leggje til rette for næringsutvikling og innovasjon i samarbeid med andre regionale og lokale aktørar. Regionale og lokale fortrinn og moglegheiter skal vernast og utviklast, slik at vi sikrar det økonomiske grunnlaget for framtida. Statsforvaltaren skal også medverke til å skape eit godt samspel mellom landbruket og andre sektorar. 

Samarbeid om fylkesplanar, næringsplanar, Inn på tunet-tiltak, reiselivsplanar, utvikling av matproduksjonen, skogbruksplanar og bioenergiprogram står sentralt i dette arbeidet. 

Statsforvaltaren har ei pådrivarrolle knytt til Innovasjon Noregs utviklingsprogram for lokalmat. Utviklingsprogrammet har økonomiske  verkemiddel innan  områda vekstbedrift, bedriftsnettverk, kompetanse og omdømmebygging.

Innovasjon Noreg forvaltar bedriftsretta midlar til investering og bedriftsutvikling (IBU-midlar). Fylkeskommunen har ansvaret for regionalt næringsprogram og forvaltning av midlar til regional tilrettelegging, kystskogbruket og rekruttering og kompetanseheving  på landbruks- og matområdet.

Vis meir

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 13.03.2019

Mat på Mære 2019 – med SMAK som hovedtema

Hvordan skal man «forstå» smak? Hvordan kan vi spore det tilbake til råvarenes opprinnelse, med den smaken og historien det enkelte produkt har?


Publisert 22.01.2019

Mat på Mære 2019

Hva betyr råvarene for den unike smaken og kvaliteten på lokalmaten? Terroir er hovedtema når fagdagene for lokalmat - Mat på Mære- går av stabelen 11.-14.februar 2019.


Publisert 08.05.2018

Mat i grønt reiseliv, det satses i Namdalen

Nettverksbygging og faglig påfyll har stått sentralt når Midtre Namdal samkommune, enhet for landbruk og miljø, har gjennomført et tre-årig prosjekt «Mat i grønt reiseliv» i perioden 2014-2017. Prosjektet ble finansiert gjennom fylkesmannens UTL-midler (ca 30%), egne midler og egeninnsats.


Publisert 06.03.2018

Inspirasjonstreff med fokus på lokalmat, grønt reiseliv og inn på tunet

Har du en idè i magen?


Publisert 16.01.2018

Midler til utrednings- og tilretteleggingstiltak 2019

Midlene kan eksempelvis brukes til prosjekter som skal bidra til økt matproduksjon, utvikling og modernisering av det tradisjonelle landbruket, samt utvikling av andre landbruksbaserte næringer.


Publisert 01.12.2017

Regionalt næringsprogram for Trøndelag 2018

Regionalt næringsprgram for landbruket i Trøndelag 2018 er det første i sitt salg for regionen. Næringsprogrammet er utarbeidet som et strategisk program for å opprettholde et aktivt landbruk der det legges til rette for bærekraftig økonomi i enkeltforetakene. Videre skal det gis rom for fornyelse og utvikling.