Flere gode historier fra gårder i Nordland

Vi vet at det å beherske historiefortelling er et fantastisk verktøy å ha i verktøykassa. Kunsten å finne fram til sine egne gode historier og formidle dem på en god måte, er veldig nyttig både i møte med kunder og for å vise fram livet på gården. I høst har vi derfor gjennomført et kurs i historiefortelling for de som tilbyr opplevelser og lokalmat fra gårder i Nordland.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 10.11.2020

Vi har gledet oss lenge til å kunne tilby dette kurset som gikk over 2 samlinger. Den første samlingen var i Saltstraumen i september og den andre var på Sortland i oktober. Imellom samlingene jobbet deltakerne med sine historier.

Vi hadde med oss Ann-Jorid Pedersen fra Mimir AS som kursholder. Hun lærte bort mange nyttige teknikker for hvordan man skal bygge opp og fremføre gode historier. Alle fikk anledning til å prøve seg på fremføring med de andre kursdeltakerne som publikum, og fikk nyttige tilbakemeldinger.

Flere av kursdeltakerne sa at de hadde blitt mye tryggere i rollen som historieforteller i løpet av kurset. De var også unisont enige om at de hadde fått nyttige verktøy, ny kunnskap og ny inspirasjon til å jobbe videre med historiefortelling i sin bedrift. Alle deltakerne får mulighet for veiledning fra Ann-Jorid nå i etterkant av kurssamlingene, slik at historiene er pusset blanke og fine før de skal tas i bruk.

Vi fikk mange fine opplevelser sammen i løpet av kursdagene. Det er virkelig en gave å bli fortalt historie til!