Opplæring til barn og unge som søker opphald i Norge

Tilskuddet skal bidra med finansiering og stimulere kommunane og fylkeskommunen til å gje grunnskule- og vidaregåande opplæring til barn og unge som søker opphald i Norge.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 22.08.2022, Sist endra 22.08.2022

Barn i alder 6–15 år
Kommunane trenger ikkje å levere søknad for å få tilskudd for opplæring for barn mellom 6 og 15 år. Utdanningsdirektoratet betaler ut  tilskudd basert på rapportar fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Barn og unge i alder 16–18 år
Tilskuddet skal bidra med finansiering og stimulere kommunane til å gje grunnskuleopplæring og videregåande opplæring til unge mellom 16 og 18 år som søker opphald i Norge.

For denne aldersgruppa skal kommunane og fylkeskommunen søke statsforvaltaren om tilskudd. Det gjeld både for grunnopplæring og videregående opplæring. Hvis eleven fyller18 år i løpet av skuleåret, blir det gitt statstilskudd ut dette skuleåret. For å få statstilskudd er det eit krav at det blir gitt opplæring og at eleven oppheld seg lovlig i landet.

Søknadsfrist for våren 2022 er 1. september.

For meir informasjon, og lenke til søknadsskjema, sjå informasjon frå Utdanningsdirektoratet, her:

https://www.udir.no/om-udir/tilskudd-og-prosjektmidler/midler-kommuner/opplaring-til-barn-og-unge-som-soker-opphold-i-norge/ 

Kontaktpersonar