Skilsmisse etter samlivsbrudd

Oppdatert 22.01.2024

Ønsker du å søke om skilsmisse uten å ha blitt separert først? Da må du og din ektefelle ha bodd fra hverandre i minst to år og være enige om at dette er et samlivsbrudd.  

Du og din ektefelle kan også søke om skilsmisse i fellesskap. 

Merk deg dette 

For at vi skal kunne begynne behandlingen av søknaden så raskt som mulig må du skanne og laste opp nødvendige vedlegg, når du er inne i det elektroniske digitale søknadsskjemaet. 

Har dere felles barn under 16 år, må du/dere legge ved meklingsattest. Les mer om mekling 

Er ekteskapet inngått i utlandet må du/dere legge ved vigselattest. Dette gjelder ikke dersom dere giftet dere på en norsk ambassade i utlandet eller i en norsk sjømannskirke. 

To vitner må signere en vitneerklæring, der de bekrefter at dere har levd atskilt i minst to år fra dere flyttet fra hverandre.  

Du får tilgang til erklæringen ved å trykke på knappen til høyre.  

Søknadsskjema 

Bruk knappen til høyre «Søk om skilsmisse etter samlivsbrudd» for å starte det digitale skjemaet.  

Du kan kan ikke søke elektronisk dersom ektefellen din ikke har norsk fødselsnummer. 

Får du ikke tilgang til det elektroniske søknadsskjemaet eller heller vil bruke papirskjema, finner du det her: papirskjema 

Vis mer

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Du/dere kan kreve skilsmisse dersom dere har bodd fra hverandre i minst to år. For at Statsforvalteren skal kunne behandle søknaden er det et krav at dere er enige i at dere har bodd atskilt i denne perioden, og at dette har vært et samlivsbrudd. Søker du alene, vil Statsforvalteren be om en skriftlig bekreftelse fra din ektefelle på at dere har bodd fra hverandre i minst to år.