Kompetanse- og innovasjonstilskudd – søke midler for 2022

Søknadsfrist:
1. april 2022 23.59
Målgruppe:
Kommunens helse- og omsorgstjeneste. For kompetansetiltak innen psykisk helse og rusfeltet kan ansatte i andre kommunale og fylkeskommunale etater være målgruppe
Ansvarlig:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Hvem kan søke:
Kommuner og Fylkeskommune

Statsforvalteren i Troms og Finnmark lyser nå ut kompetanse- og innovasjonstilskudd. Søknadsfrist er 1. april.

Publisert 23.02.2022

Målet med tilskuddsordningen er å styrke kommunenes evne og mulighet til å utvikle bærekraftige og gode helse- og omsorgstjenester, og gi en tydelig prioritet til noen av de viktigste utfordringene på helse- og omsorgsfeltet. Tilskuddet skal bidra til at kommunene setter i verk kompetansehevende tiltak og nybrotts- og utviklingsarbeid ut fra lokale forutsetninger og behov. Forskrift om kvalitet og ledelse sier bl.a. at kommunens ledelse skal vurdere behov for kompetanse blant ansatte for å kunne løse oppgavene i tjenestene.

 

Nytt søknadsskjema i 2022

Årets søknadsskjema er noe annerledes enn tidligere. Blant annet skal søkerne skrive inn informasjon om de enkelte innovasjonssøknader direkte i søknadsskjemaet.

Statsforvalteren arrangerer et Teams-møte onsdag 9. mars kl. 09.00-10.00 hvor vi gir en kort opplæring i utfylling av det nye skjemaet. Frist for påmelding til opplæringen er 7. mars. Se invitasjonen til opplæringen på Statsforvalterens kurskalender.

 

Fullstendig regelverk for tilskuddsordningen

Det fullstendige regelverket for tilskuddsordningen finnes i høyre marg. Det beskriver bl.a. mål for tilskuddsordningen, hvem som kan få tilskudd, hva søknaden skal inneholde, kriterier for tildeling, kriterier for måloppnåelse samt krav til rapportering. Statsforvalteren forutsetter at alle som søker om tilskudd gjør seg godt kjent med regelverket.

 

Kompetanseplan

Kommuner som søker om kompetanse- og innovasjonstilskudd må legge sin gjeldende kompetanseplan ved søknaden.

 

Krav om kommunal plan eller politisk vedtak knyttet til Leve hele livet-reformen

Fra 2021 har Helsedirektoratet bestemt at kommuner skal prioriteres i flere tilskuddsordninger (bl.a. kompetanse- og innovasjonstilskudd) dersom de har en politisk vedtatt plan eller vedtak for arbeidet med Leve hele livet-reformen lokalt. Dette plankravet videreføres i 2022.

 

Noen kommuner vedtok en plan eller gjorde et politisk vedtak om Leve hele livet-reformen i 2021, som også gjelder for 2022. I slike tilfeller er plankravet oppfylt for 2022. Helsedirektoratet vil gi kommunene nærmere informasjon om plankravet i løpet av våren.

 

Søknaden skal inneholde

  1. Søkerens formål med tilskuddet
  2. Kort beskrivelse av tiltak det søkes om tilskudd til
  3. Budsjett
  4. Egenfinansiering
  5. Redegjørelse for interne og eksterne kontrolltiltak som skal sikre korrekt rapportering og
    måloppnåelse (se detaljert informasjon om dette i regelverket for tilskuddet)
  6. Informasjon om kommunen har vedtatt en plan eller gjort annet politisk vedtak som gjelder arbeidet med Leve hele livet-reformen.
  7. Gjeldende kompetanseplan (for kommuner)
  8. Utfylt skjema «Kompetanse- og innovasjonstilskudd 2022 – Troms og Finnmark» NB: Skjemaet må sendes inn i excel-format, og ikke konverteres til pdf.

 

Det kan bare sendes inn én søknad fra hver kommune.

Søknaden må være signert av kommunedirektøren, eller den som har delegert myndighet fra kommunedirektøren.

 

Søknaden sendes innen 1. april på e-post til Statsforvalterens postmottak sftfpost@statsforvalteren.no

 

Vennligst oppgi saksnummer i søknaden:

For søkere fra Troms: 22/1459
For søkere fra Finnmark: 22/1460

Søknadsfrist:
1. april 2022 23.59
Målgruppe:
Kommunens helse- og omsorgstjeneste. For kompetansetiltak innen psykisk helse og rusfeltet kan ansatte i andre kommunale og fylkeskommunale etater være målgruppe
Ansvarlig:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark
Hvem kan søke:
Kommuner og Fylkeskommune